28 / 03 / 2024

Antalya'nın simgesi yarışmayla belirlenecek!

Antalya'nın simgesi yarışmayla belirlenecek!

Antalya'nın simgesinin yarışmayla seçilmesi, seçilen simgenin Masadağı'nda Antalya'nın tamamını gören bir alanda konuşlandırılması çalışmalarını yürütmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye yetki verildi.



Kepez Belediye Meclisi'niıı Şubat ayı toplantısında Antalya'nın simgesinin yarışmayla seçilmesi, seçilen simgenin Masadağı'nda Antalya'nın tamamını gören bir alanda konuşlandırılması çalışmalarını yürütmesi için Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye yetki verildi. 


Kepez Belediye Meclisi'niıı dün gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında. Şafak Mahallesi'nde bulunan Duraliler tapulamalı 3383 ada 1 nolu parselde yurt yapımı için Kepez Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında protokol düzenlemek üzere encümene yetki verildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Söz konusu alanda Türkiye Diyanet Vakfı ile bir yurt projesi yapılacak. 29 yıllık bir tahsisle ortak yürütülecek projede inşaatı onlar yapacak. Biz yeri veriyoruz" dedi. 


AKDENİZ SANAYİ ESNAFINA VE SEMT PAZARCILAR ODASINA MÜJDE 

Şafak Mahallesi, Akdeniz Sanayi Sitesi yer alan mevcut yapılar ile imar adaları arasındaki uyumsuzlukların giderilmesine ilişkin hazırlanmış olan, imar planı revizyonun da Meclis'te ele alındı ve oy birliği ile kabul edildi. Meclis'te ayrıca Şafak Mahallesi'nde Semt Pazarcılar Odası'nın talebi üzerine 3384 ada 1 parseldeki pazar yerinin revize edilerek 'katlı pazar yeri' yapılması kararlaştırıldı. 


DOKUMA Kepez Belediye Meclisi'nde Dokuma Anonim Şirketi"yle Belediye arasında fabrikaların olduğu alanın geliştirilmesi, koruma altındaki binaların geleceğe kazandırılmasına ilişkin Belediye Başkanı Tütüncü'ye ve belediye encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 


Meclis'te Dokuma alanıyla ile ilgili olarak Dokuma A.Ş. yönetim kurulu kararları ve komisyon raporu şeffaflık gerekçesiyle okutuldu. Konu hakkında oylama ve müzakerelere AKP'li meclis üyesi Serhat Demir, Dokuma A.Ş'nin yönetiminde olduğu için katılmadı. Raporlarının okunmasının ardından Tütüncü, "Ne mutlu ki irade ve gönül birliği kuruldu. Siyasi parti temsilcileri ve meslek odalarının ortak görüşleriyle Nisan ayına kadar çalışmalar yapılacak. Bu çalışmanın tüm Antalya'ya örnek olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. CHP Grup sözcüsü Kadir Zeybek oylama sırasında "Kamu yararı olan her faaliyeti destekleriz. Atıl durumda aktif duruma geçecek Dokuma alanı bir bütün olarak düşünülmeli" dedi. 


Zeybek'in sözleri üzerine Başkan Tütüncü, MHP İl eski Başkanı Nizamettin Sağıı 'ın basında yer alan 'Dokuma bütün olarak değerlendirilmeli' sözlerine göndermede bulunarak, "Gazetelerde yazdı. Dokuma bir bütün olarak düşünülmelidir, diye. Bizimki Dokuma'yı bütün düşünmeye dönük bir çalışma. Burada iki tane parsel var. Biri Dokuma Fabrikası'nın alanı. İkincisi ticari alan, burada da komple dava var. Ya biz burayı bu işi davanın sonuna kadar bekleteceğiz ya da hazır bir yer var buradan yürüyelim diyeceğiz. Fabrika alanıyla alakalı ne yapacağımız konusunda kararlıyız. Ticari alanla ilgili seçim kampanyamızda hedefimizi koyduk. Biz AVM, rezidans, ticari alan yapmayalım, biz buraya uluslararası kongre vadisi haline getirelim, dedik. Buraya yapılacak olan kongre Türkiye'de İstanbul. Ankara, Bursa'daki kongre merkezlerinden daha iyi bir kongre merkezi olabilecek. Şu an Dokuma bir bütün olarak değerlendiriliyor" dedi.

Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön