28 / 03 / 2024

Antalya'nın 2B arazileri rayiç değerde Boğaziçi ile yarışıyor!

Antalya'nın 2B arazileri rayiç değerde Boğaziçi ile yarışıyor!

Antalya'nın Aksu ilçesi köylüleri, 2-B kapsamındaki araziler için rayiç bedellerin neredeyse İstanbul Boğazı çevresindeki arazilere yakın belirlendiği gerekçesiyle eylem yaptı



Aksu ilçesi ve çevre köylerden sayıları 1000’i aşan grup, öğle saatlerinde Hacıaliler köyü meydanında toplandı. “Kanun güzel rayiç yüksek”, “Burası tarım bölgesidir, ticari alan değildir” yazılı dövizler taşıyan grup adına yapılan açıklamada “Muhtarlarımızın Antalya Defterdarlığı’nda yaptığı toplantıda ortaya atılan rayiç bedelleri çok fahiş ve gerçek değerlerinin kat kat üstünde. Bugün Aksu’da tarım arazilerinin yıllık kira bedeli 500-1000 TL, sulak arazide ise 200-250 TL’dir. Belirlenen rayiç bedeller, bu arazilerin neredeyse 100 yıllık kira bedeline denk geliyor” denildi.

Daha sonra kadınların oluşturduğu grup, Antalya-Alanya karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Çevik Kuvvet’in izin vermediği grup “Arazilerimizi rantiyecilerin eline bırakmayacağız. Bizden neredeyse İstanbul Boğazı’ndaki arazilerin değeri kadar para istemeye hazırlanıyorlar. Bu araziler bize miras yolu ile dedelerimizden kaldı” diye tepki gösterdi.
 

Ömer ERDEM/Hürriyet


Geri Dön