18 / 04 / 2024

Antalya'ya 1 milyarlık yatırım yapabilecek haldeyiz!

Antalya'ya 1 milyarlık yatırım yapabilecek haldeyiz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca ve Finike'yi ziyaretinde yapılacak yatırımlarını anlattı.Türel, 1 milyarlık yatırım gerçekleştirebileceklerini açıkladı.



ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, batı ilçelerini ziyareti kapsammda Kumluca'yı ziyaret etti. Menderes Türel, "Şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak ihalesi yapılmış, yapılmak üzere ve devam eden projeler olmak üzere eski parayla 1 katrilyon, yeni parayla 1 milyarlık yatırımı gerçekleştirebilir hale geldik" dedi.



'HİZMET İÇİN GELDİK' 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca'ya hizmet etmek için geldiklerini belirtirken, Büyükşehir Yasası ile ilçelere önemli altyapı hizmeti sunacaklarını söyledi. 

Kumluca'nın kanayan yarası olan Karagöl İçme Suyu Temini Projesi'nin 2 ay içinde tamamlanacağını aktaran Başkan Türel, Adrasan ve Yeşilköy içme suyu inşaatının da devam ettiğini hatırlattı. 1.5 milyon liralık yatırımla 2016 yılında bu projeyi tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Türel, Karacaören, Çaltı, Güzören, İncircik, Erentepe, Belen ve Çayiçi mahallelerine 9 milyon liralık yatırımla 65 kilometre su hattı yapacaklarını söyledi. 



'ADRASAN'IN İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK'

Kumluca Arıtma Tesisi için yaklaşık 5 milyon liralık bütçe ayırdıklarını vurgulayan Başkan Türel, gelecek yıl hizmete girecek tesisle önemli bir sorunun çözüleceğine dikkati çekti. 

Adrasan'm imar sorununu çözmek için çalıştıklarını anlatan Başkan Türel, "Yoğun bir çalışma yaparak, Ankara'da toplantılar yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda planlar değerlendirildikten sonra nihai şeklini aldı. Çevre Bakanlığı planları Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık kısa sürede bu planları onayacak. Yıllardır bu sorun buralarda konuşulurdu, artık çözme noktasına geldik" dedi. 



'TÜM İLÇELERE 1 MİLYARLIK YATIRIM' 

Katı Atık ve Bertaraf Tesisi kazandırmak istedikleri 3 ilçeden birinin Kumluca olduğuna işaret eden Başkan Türel, Yenicepmar'ın sulama suyu probleminin de önümüzdeki yıl çözüleceğini belirtti. Mavikent ve Beykonak'ta birleştirilen toptancı halin 2 ay içinde tamamlanacağını ve 225 dükkanlık bir hale dönüştürülceğini söyleyen Başkan Türel, Kumluca'ya kültür merkezi yapılacağını açıkladı. Tüm ilçelere yapılacak yatırımlardan bahseden Başkan Türel, "Şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak ihalesi yapılmış, yapılmak üzere ve devam eden projeler olmak üzere eski parayla 1 katrilyon, yeni parayla 1 milyarlık yatırımı gerçekleştirebilir hale geldik. Eskiden neden olmuyordu? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İş bilenin kılıç kuşananındır. Çalışınca oluyor. 235 milyon lira borç ödedik. 

Hem borç ödeyip hem de yatırım yapıyoruz" diye konuştu. 



'TOPTANCI HAL PROJESİ HAZIR' 

Başkan Menderes Türel, beraberindeki heyetle batı ilçeleri gezisinin ikinci durağında Finike'ye geldi. Aqua Park'ta basın toplantısı düzenleyen Başkan Türel, 2015 yılı yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. 

Finike Adliye Sarayı'nın 6 Nisan'da ihalesinin yapılacağını duyuran Başkan Türel, hükümet yatırımı olan bu projenin takipçisi olduklarını ve bu sonucu aldıklarını anlattı. İlçenin girişine yaklaşık maliyeti 1.5 milyon lira olan proje çalışmaları kapsamında peyzaj düzenlemesi yapacaklarını aktaran Başkan Türel, Finike Toptancı Hal projesinin de hazır olduğunu ve kısa süre içinde temellerinin atılacağını söyledi. 


'44 MİLYON LİRALIK KANALİZASYON YATIRIMI' 

Finike içme suyu isale hattı ve su deposu ihale çalışmalarının 3.5 milyon liralık yatırım bölümünü 2015'te tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Türel, 2016'da da 1.5 milyon lira harcanarak toplam 5 milyon liralık yatırımla bu sorunun çözüleceğine değindi. Turunçova'daki 50 kilometrelik içme suyu şebekesinin 5 milyon liralık yatırımla yenileceğini belirten Başkan Türel, "Finike, Sahilkent, Hasyurt, Turunçova, Yeşilyurt'ta 170 kilometrelik kanalizasyon hatü inşaatını 21 milyon liralık yatırımla bu sene içerisinde tamamlayacağız. Toplamda 37 milyon liralık, seneye yapılacak yatırımla toplam 44 milyon liralık bir kanalizasyon yatırımı Finike'de gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu. 



'BATI ANTALYA'YA HAVALİMANI GELİYOR' Başkan Türel konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Batı Antalya'da yapılması istenen havalimanıyla ilgili konuşan Başkan Türel, şöyle dedi: "Havalimanı konusu gündemimizde. Milletvekilleri miz de konuyu yakından takip ediyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu planlamayı takip ediyoruz. Bir süre önce Demre- Kaş arasında bir alan tespiti yapılmış ancak büyük uçaklar oraya inemez. Biz büyük yolcu uçaklarının inmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle daha uygun bir alan gerekiyor. Dik dağların olduğu bir bölge. Bakanlık araştırmalarını sürdürüyor 2- 3 gün sonra bir heyet gelecek belediye başkanlarıyla görüşecek. Havalimanı nereye yapılabilir, bunu inceleyecekler. İyi bir arazi bulacağız ve havalimanı yapacağız."



Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön