18 / 04 / 2024

Antalya'ya 13.9 milyar TL'lik kamu yatırımı yapıldı!

Antalya'ya 13.9 milyar TL'lik kamu yatırımı yapıldı!

Türkiye ve Antalya'nın 12 yılda çok yol katettiğini söyleyen AK Parti Antalya İl Başkanı Köse, "12 yılda Antalyamıza 13.9 milyar TL yatırım yapıldı" dedi kamu yatırımı yapıldı



Vatandaşlara sorulduğunda AK Parti hükümetinin yapmış olduğu hizmetlerden oldukça memnun olduklarını belirten AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, "Antalya'da da AK Partili belediyeler ile gelen hizmetlerden Antalyalılar memnun. Yani AK Parti hükümeti ile başlayan kalkınma hamlesi yerelde de AK Partili belediyeler ile devam ediyor. Sadece kamu eliyle Antalya'ya yapılan yatırımın tutarı 13.9 milyar liradır. Hükümetin desteği ve yerel yönetimlerin azimli çalışmaları ile Antalya'nın kanatlandığını açıkça görebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 


SİYÂSÎ MARKA ANTALYA 

Antalya'nın siyasi bir marka olarak kendini gösterdiğinin altını çizen Mustafa Köse, "AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde ülkemiz borç batağında yüzen, ekonomisi dibe vurmuş bir ülke konumundaydı. AK Parti 12 yıl boyunca büyük reformlara imza attı ve ülkemizi güçlü bir ekonomiye kavuşturdu. AK Parti demek hizmet demek. 

Bunu 12 yılda ülkemiz gördü. Antalya'ya yapılan yatırımlarımız da ortada" şeklinde konuştu. 



GERCEGİ YANSITMIYOR 

ANTALYA'NIN da içerisinde bulunduğu Batı Akdeniz'in ekonomiye katkısının fazla olmasına karşın yeterli kamu yatırımı yapılmadığı şeklindeki söylemlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığına dikkat çeken Mustafa Köse, "Antalya'nın 2012'de vergi payı yüzde 1.4 iken kamu yatırımı payı yüzde 1.8'dir. 2002'den 2014 yılına kadar geçen 12 yılda kamu eliyle Antalyamıza 13.9 milyar lira yatırım yapıldı. AK Parti hükümeti ile Ulaştırma ve Haberleşme'ye 2.5 milyar, Milli Eğitime 1.4 milyar, sağlığa 459 milyon, adalete 205 milyon, Orman ve Su İşleri'ne 1 milyar, Enerji ve Tabi Kaynaklara 614.5 milyon, Çevre ve Şehirciliğe 356.7 milyon, TOKİ'ye 500 milyon, İlbank'a 4.2 milyar, Gıda Tarım ve Hayvancılık'a 488 milyon, Aile ve Sosyal Politikalara 659.4 milyon, Gençlik ve Spora 474 milyon, Kültür ve Turizme 432.8 milyon, Vakıflara 4.1 milyon, Bilim Sanayi ve Teknolojiye 15.4milyon, Kosgeb'e 27.9 milyon, Köydes'e 161 milyon, Kalkınma Ajansı'na 19.2 milyon ve üniversitelere 381.6 milyon lira yatırım yapılmıştır" şeklinde konuştu.



TOROSLARIN İKİYİĞİDİYLE GURURLUYUZ 

SEÇİM zamanında kullandıkları sloganlardan birinin 'İşimiz hizmet gücümüz millet' olduğunu hatırlatan Köse, "Milletimiz AK Partiye güvendi ve bizler de milletimizin güvenine layık olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Antalya o kadar şanslı bir şehir ki, bir Dışişleri Bakanı çıkardı. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Antalyamızın gurur kaynağı oldu. Bir tarafta Torosların oğlu Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, diğer tarafta Torosların bir başka çocuğu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu var. Bu ikiliye belediye başkanlarımız, il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımız da eklenince Antalya'nın kanatlanmaması zaten düşünülemez" dedi. 


Sabah ek


Geri Dön