19 / 04 / 2024

Antalya'ya tatile gelen ya yatırım yapıyor ya da ev alıyor!

Antalya'ya tatile gelen ya yatırım yapıyor ya da ev alıyor!

Tatilcilerin gözdesi olan Antalya, konut satışı ve yatırım konusunda da yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor.



Ağırladığı yabancı turist bakımından "turizmin başkenti" şeklinde belirtilen Antalya, konut satışı ve yatırım konusunda da yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dünyanın dört bir tarafından turist çekmeye devam eden şehir, yabancılara konut satışı ve yabancı ortaklı yatırımlar noktasında da Türkiye'de mega kent İstanbul'dan sonra ikinci sırada bulunuyor. Tatilcilerin gözdesi Antalya'da gerek konut satışında gerekse yatırımda bir önceki seneye göre artış görülüyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda tatilcilerin gözdesi Antalya'nın tarihi dokusu, deniz, güneş, kum destinasyonu ile turizm cazibesini sürdürdüğünü belirtti.

Antalya ya tatile gelen ya yatırım yapıyor ya da ev alıyor!

- En çok Rus ve Almanlar ev alıyor

Antalya'nın tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını öncesi 16 milyon, koronavirüs salgını döneminde de 9 milyondan fazla turist ağırladığını dilge getiren Çetin, "Kente yabancı ilgisi giderek artıyor. Antalya'da satılan toplam konutun yüzde 18,50'si yabancılar tarafından alıcı buluyor. Geçen yıl satışı yapılan 66 bin 691 konutun 12 bin 384'ü yabancıya satıldı." diye konuştu.

Yabancıya yapılan konut satışlarının özellikle son 4 ayda önemli ölçüde arttığını kaydeden Çetin, "En fazla konut satışları ziyaretçi profiline bağlı gerçekleşiyor. Satışlarda Rusya ve Almanya ağırlıklı. Orta Doğu'dan da Ürdün, İran, Irak'tan alıcılar var." dedi.

Yabancı sermayeli şirket sayısı kaç?

Çetin, yaptığı açıklamada yabancı yatırımcı konusunda da turizm şehri Antalya'nın ciddi talep gördüğünü söyleid.

Şehirde 2021 yılında yabancı ortaklı 558 yeni şirket kurulduğunu dile getiren Çetin, "Odamıza kayıtlı 56 bin üyemiz var ve bunun 4 bin 647'sini yabancı sermayeli şirket oluşturuyor." dedi.

Antalya ya tatile gelen ya yatırım yapıyor ya da ev alıyor!

- Yatırımda Ruslar ilk sırada yer alıyor

Yaptığı açıklamada Antalya'da 626 Alman, 656 Rus, 522 İran, 283 de Azerbaycan ortaklı şirketin faaliyet gösterdiğini dile getiren Çetin, bu ülkeleri de Hollanda, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Kazakistan gibi ülkelerin izlediğini belirtti.

Antalya'ya tatile gelen yabancıların ya konut aldığına ya da yatırım yaptığını dile getiren Çetin, "Hangi ülkeden daha çok turist alıyorsak en fazla yatırımcı da o ülkeden geliyor, konut da o ülkeye satılıyor." şeklinde konuştu.

Yabancıların ağırlıklı şekildetoptan gayrimenkul, gıda, seyahat acentesi, inşaat, restoran, tarımsal ürünler, konaklama, tekstil ve bilişim alanlarında yatırım yaptığını kaydeden Davut Çetin, yabancı ortaklı şirketlerin Antalya ekonomisine ve istihdamına önemli katkı verdiğini belirtti.

Tatilcilerin gözdesi Antalya'nın dünyada  tanınan bir şehir  olduğunu belirten Çetin, gerek konut satışlarında gerekse yatırımlarda bunun net şekilde görülebildiğini de belirtti.

2021'in konut satış röntgenini çektik!

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Türkiye 2021'deki konut satışıyla Avrupa lideri oldu!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Geri Dön