29 / 03 / 2024

AOÇ arazisinin tahsisi Torba Yasa Tasarısı'ndan çıkartıldı!

AOÇ arazisinin tahsisi Torba Yasa Tasarısı'ndan çıkartıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Atatürk Orman Çiftliği'nin içindeki bazı alanların bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören madde muhalefetin önerisi üzerine yasa tasarısından çıkarıldı.



Varlık Fonu'na ilişkin maddeler torba tasarıdan çıkarıldı, Atatürk Orman Çiftliği'nin içindeki bazı alanların bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören maddenin de metinden çıkarılması benimsendi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Varlık Fonu’na ilişkin maddeler muhalefetin önerisi üzerine yasa tasarısından çıkarıldı. Bu konunun, ayrı bir kanun teklifi olarak yeniden Meclis'e sunulması öngörüldü. AOÇ’nin maddelerinin torbadan çıkarılmasına da karar verildi. Çiftlik içindeki bazı alanların 29 yıllığına bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören 10. maddesi tasarıdan çıkarılıyor. Ayrıca orman vasfını yitiren alanlardaki yapıların korunmasına olanak veren orman arazilerinin tahsisini düzenleyen 12. madde de geri çekilecek.


ARAZİNİN 29 YILLIĞINA  Ankara  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TAHSİS EDİLMESİ TORBA YASAYA GİRMİŞTİ

Ankapark’ın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin, 29 yıllığına Büyükşehir’e tahsis edilmesini düzenleyen ‘Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunululmuştu.


24 Mart 1950 tarihli ve 5659 sayılı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanununun ek 1. maddesinin 3. fıkrasının değiştirildiği belirtilen kanun tasarısının 10. maddesinde, “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak temapark, hayvanat bahçesi, rekreasyon alanları ve buralara gelecek ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak yapılarla ilgili her ölçekteki imar planı, proje ruhsat ve benzeri işlemler, 21 Temmuz 1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve ilgili diğer mevzuatta yer alan kısıtlamalara tabi olmaksızın Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılır. Koordinatları belirlenmiş olan alanlar, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak protokolle 29 yıl süre ile bedelsiz olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilir” ifadelerine yer verilmişti.


Sözcü


Geri Dön