26 / 04 / 2024

Apartman altında oto galeri dönemi 1 Eylül'de sona eriyor!

Apartman altında oto galeri dönemi 1 Eylül'de sona eriyor!

Yeni yönetmeliğe göre, 1 Eylül’den itibaren apartman altı galerilerde oto satışına izin verilmeyecek. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, “ikinci el”e düzen geleceğini kaydetti...



Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), 9 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe alınan “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in, apartman altı galerilere engel getirildiğini belirtti. 

Uzun zamandır beklenen yönetmeliğin ikinci el otomobil ticaretine düzen getireceği, apartman altı ve kaldırım işgalleri ile vatandaşın mağduriyetinin son bulacağı ifade ediliyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İçişleri Bakanlığı’nın, galerilerin şehir dışına taşınmasına yönelik yayımladığı genelgeye rağmen bunların şehir içinde faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatan MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, yeni yönetmelikle bunun da engelleneceğini dile getirdi. 

 Apartman altında oto galeri dönemi 1 Eylül de sona eriyor!

İSTANBUL’DA 2 BİN 500

Bundan sonraki süreç ve mevcut galerilerin durumuna ilişkin Cumhuriyet’in sorularını cevaplayan Erkoç, “Yılbaşında çıkan yönetmelikle mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu 31 Ağustos’a kadar uzatılmıştı.

Bu tür belgesi olmayanlar ve apartman altındaki galeriler, eğer yeni uzatma olmazsa bu tarihten itibaren yani 1 Eylül itibarıyla apartman altlarında bu işi yapamayacaklar” diye konuştu. 

Apartman altı galeri sayısının sadece İstanbul’da 2 bin 500 adet civarında olduğu belirtiliyor. Diğer yandan emlak, sigorta vb. isimlerle faaliyetlerde bulunan, oto galeri ruhsatı olmayan 80 bin civarında oto ticareti yapan işletme olduğu da ifade ediliyor. 

Apartman altlarına oto galeri açılamayacak!


Geri Dön