29 / 03 / 2024

Apple gizli tutuyordu! Bir sızıntı tüm detaylarını ortaya çıkardı

Apple gizli tutuyordu! Bir sızıntı tüm detaylarını ortaya çıkardı

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple'ın yaklaşmakta olan karma gerçeklik kulaklığının nasıl çalışacağını tüm ayrıntılarıyla açıkladı . Bu, Apple'ın Reality Pro olarak  adlandırılabilecek çok gizli projesine şimdiye kadarki en net bakış oldu.



 İÇİNDEKİLER

Tanıdık hissettiren yazılım 
Pahalı bir kayıp lideri
Kulaklık, Gurman'ın cihaz için "önemli bir satış noktası" olacağına inandığı el ve göz izleme özelliklerine sahip olacak. Her kullanıcının el hareketleri harici kameralar  tarafından takip edilecek, dahili sensörler ise göz hareketlerini takip edecek. Sonuç olarak, kullanıcılar uygulamalar ve düğmeler gibi ekran öğelerini sadece onlara bakarak seçebilecekler.

Bir öğe seçildikten sonra, kullanıcılar baş parmaklarını ve işaret parmaklarını birbirine sıkıştırarak etkinleştirir. Hantal veya rahatsız denetleyicilere gerek kalmayacak, böylece kullanıcıların ellerini serbest bırakacaktır. Bu, şimdiye kadarki en iyi VR kulaklıkların bile sunmakta zorlandığı bir şey.İçeride, Apple'ın kulaklığı sanal gerçeklik (VR) içeriğini göstermek için iki ultra yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olurken, harici kameralar cihazın artırılmış gerçeklik (AR) modunu yönetecek. Gözlük takıyorsanız Apple, kulaklığın muhafazasına uyan özel reçeteli lensler sunar.

Ancak görseller inanılmaz olsa da, sesin daha az olacağı bildiriliyor. Entegre hoparlörlerle gelecek, ancak tam bir mekansal ses deneyimi istiyorsanız, Gürman kulaklıkla AirPods takmanız gerekeceğini söylüyor .

Apple Watch'ı yansıtan Reality Pro'nun kendi Digital Crown'u olacak. Bu, Apple'ın çekici bir satış noktası olmasını umduğu bir kadranı çevirerek VR ve  AR modları arasında geçiş yapmanızı sağlar. Fiziksel olarak kulaklık, alüminyum, cam ve yastıklardan yapılacak ve “Apple'ın 550 dolarlık AirPods Max kulaklıklarını anımsatacak”.

Apple gizli tutuyordu! Bir sızıntı tüm detaylarını ortaya çıkardı

Gürman, kulaklığı "iPhone'un işletim sisteminin 3 boyutlu bir versiyonunu yaratmaya yönelik iddialı bir girişimi" temsil ediyor olarak tanımladı.  Bu, Safari, Fotoğraflar, Posta, Mesajlar ve Takvim gibi bilinen uygulamaların üç boyutlu bir ortamda bulunacak sürümlerini içerir. Ayrıca bir uygulama mağazası ve Apple'ın Apple Music ve Apple TV+ dahil olmak üzere eğlence hizmetleri de olacak.


Geri Dön