25 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta yeni zam kapıda!

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta yeni zam kapıda!

Petrol fiyatlarındaki yükselişi takip eden akaryakıt fiyatlarına yeni zam yolda.



Akaryakıta üst üste yapılan zamların ardından araç sahiplerini tedirgin edecek yeni bir gelişme yaşandı. AB ülkelerinin Rus petrolüne karşı aldığı ambargo kararı sonrası Brent petrol fiyatlarında hareketlilik yaşanmaya başlandı. 

Alınan karar sonarı 123 dolara kadar dayanan Brent petrol, son 1 haftada yüzde 9 yükseliş kaydetti. Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına yeni zam daha gelmesi ihtimalini yükseltti. Brent petrol 123 doları aşarken, ABD ham petrolü de 119 doları gördü.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'dan boru hattıyla sağlanan yüzde 10 oranındaki petrol konusunu ileride tekrar değerlendireceklerini dile getirdi. ABD ve AB'de seyahat sezonunun gelmesiyle petrol talebinin yoğunlaşacağı bir dönemde alınan kararın, piyasada arz daralmasına yol açacağı beklentileri fiyatları yukarı yönlü destekledi.

Dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden Çin'de Covid-19 tedbirleri sebebi ile uzun süredir uygulanan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağı beklentileri de fiyatların yükselişinde etkili. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön