24 / 04 / 2024

Aralık’ta konut kredisinden elde edilen kar ne kadar?

Aralık’ta konut kredisinden elde edilen kar ne kadar?

Bankaların konut kredisi faiz oranları geçtiğimiz ayın ikinci yarısından sonra hızla düşüşe geçti. Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranları üzerinden yapılan hesaplamaya göre Aralık’ta 250 bin TL konut kredisinde 32 bin TL kar edildi.



Kasım ayının ikinci yarısından sonra bankaların konut kredisi faiz oranları hızla düşmeye başladı. Bankaların konut kredisi faiz oranları peş peşe düşerken masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı da birçok kez değişti.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Bankaların konut kredisi faiz oranlarının ortalaması Aralık başı itibari ile yüzde 2.46 ya geriledi. Bu oran Kasım ay başında yüzde 2.61 seviyelerindeydi. Kasım ayının ilk yarısı boyunca masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankasının uyguladığı yüzde 1.98 iken yapılan konut kredisi faiz indirimleri sonrası güncel olarak masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı 120 ay için İNG Bank’ın kullandırdığı yüzde 1.91 oldu, 60 ay vadede ise Kuveyt Türk Bankasının sunduğu yüzde 1.89 kar payı oranı oldu.

En Düşük Konut Kredisi Hesaplama

İNG Bank’tan 250 bin TL tutarında 120 ay vadeli kredi çeken vatandaşın üzerinden konut kredisi hesaplama yapıldığında vatandaşın aylık ödemeleri 2 bin 130 TL oluyor. Vatandaşın kredi sonunda yapacağı toplam geri ödeme miktarı ise 255 bin 600 TL ye ulaşıyor.

Aralık’ta 32 Bin TL Kar

Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranlarını olan yüzde 1.91 faiz oranını kullanarak geçtiğimiz ay yerine Aralık’ta 250 bin TL konut kredisi kullanan vatandaş aylık olarak 271 TL, toplam geri ödeme miktarında ise 32 bin 520 TL kar elde etti.


180 ay vadede en düşük konut kredisi faizi hangi bankada?


Geri Dön