25 / 04 / 2024

'Arap iş adamlarını Bursa'ya çekmek istiyoruz'

'Arap iş adamlarını Bursa'ya çekmek istiyoruz'

Bursa İnşaat Fuarı için yurt dışından önemli yatırımcıları ağırlayacalarını söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, "Körfez ülkelerinden de önemli yatırımcılar gelecek" dedi.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa İnşaat Fuarı kapsamında yurt dışından yatırımcıları şehirde ağırlayacaklarını, Körfez ülkelerinden de önemli katılımlar olacağını belirterek, "İnşaat ve gayrimenkul alanında Arap ülkelerinden gelen iş adamlarını Bursa'ya çekmek istiyoruz" dedi. 


Burkay, yazdı açıklamasında, 9-12 Nisan arasında İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) ile düzenleyecekleri "Bursa İnşaat Fuarı"nda Körfez ülkelerinden önemli inşaat ve gayrimenkul yatırımcılarını da ağırlayacaklarını kaydetti. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarda Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den yatırımcıların katılacağını ifade eden Burkay, Arap yatırımcılar ile Bursalı firmalar arasında ikili iş görüşmelerin de gerçekleştireceğini belirtti. 


Burkay, Körfez ülkelerinde önemli inşaat projelerinde görev alan Arap iş adamların, Türkiye'nin ihracatçı kenti Bursa'nın yatırım imkanlarını yerinde değerlendireceğini vurgulayarak, "Fuar kapsamında yabancı yatırımcıların yanı sıra Körfez ülkelerinden de önemli isimler Bursa'da bulunacak. Fuar için Suudi Arabistan'ın prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud'un da Bursa'ya gelmesi bekleniyor" ifadesini kullandı. 


Mekke'de yapılan 33 katlı, bin 314 daireli Zemzem Tovvers'ın satışını gerçekleştiren Mass İntarnational CEO'su Nail Alamiı ah'ın da fuara katılacağını ifade eden Burkay, şöyle devam etti: "BTSO'nun ev sahipliğinde ayrıca dünyanın birçok ülkesinde gayrimenkul ve inşaat yatırımı olan Green Valley'in CEO'su Zeiad Abbas da fuar için kentte olacak. 


Fuar için ayrıca Dubai'den Time Sguare Otelleri'nin yöneticileri, Birleşik Arap Emirlikleri Raak Şeyh ailesinden Ahmet Qasmi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve Al Jebrin Grubu CEO'su Abdullah El Jebrin de Bursa'da bulunacak. Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn büyükelçileri de fuar kapsamında Bursa'ya davet edildi. Bursa'da gayrimenkul ve inşaat alanında önemli bir potansiyel var. Bursa İnşaat Fuarı için yurt dışından önemli yatırımcıları şehrimizde ağırlayacağız. Fuar için körfez ülkelerinden de önemli yatırımcılar gelecek. İnşaat ve gayrimenkul alanında Arap ülkelerinden gelen iş adamlarını Bursa'ya çekmek istiyoruz."



Hürses





Geri Dön