19 / 03 / 2024

Arap yatırımcıların gayrimenkule ilgisi her zamankinden fazla!

Arap yatırımcıların gayrimenkule ilgisi her zamankinden fazla!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Türk gayrimenkul sektörüne Arap yatırımcıların ilgisinin her zamankinden daha fazla yaşandığını söyledi...



30 yıllık bilgi, birikim ve deneyimle ülkemize değer katan yüksek kalite ve teknolojiye sahip projeler tasarlayan Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman: “Doların artmasıyla beraber lüks markaların önünde oluşan kuyruklar gayrimenkul piyasasında da gözlemlenmektedir. Türk gayrimenkul sektörüne Arap yatırımcıların ilgisi her zamankinden daha fazla yaşanıyor.” Dedi.

Barman: “Şu anda Arap ülkelerinden gelen taleplere yetişmekte zorluk çekiyoruz, öyle ki bayram boyunca çağrı merkezimiz ve satış ofislerimiz yoğunluktan ve gelen talepten dolayı bayramın 1‘nci günü dahil gece 12.00’a kadar açık olacak. Şu anda birçok yatırımcı Türkiye’den konut almak, yatırım yapmak için adeta yarışıyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin istikrarına güvenen Arap yatırımcı, doların artmasıyla beraber ilgisini daha da arttırdı. Özellikle Yemen, Irak ve Katarlı yatırımcıların ilgisinin her zamankinden çok daha fazla olduğu gözlemleniyor.  Türkiye’den gayrimenkul alarak oturum hakkı kazanıyorlar, bu da küçük yatırımcı için çok büyük bir fırsat oluyor. Şu anda 1 milyon dolarlık yatırım yapan yabancı yatırımcılar Türk pasaportu elde edebiliyorlar ancak bu tutara ulaşamayanlar ise ikametgâh iznine sahip olmak için yatırımlarını büyük bir hızla gerçekleştiriyorlar. Bugün 100 bin dolar altında yatırım yapacak yüz binlerce Arap yatırımcı bulunmaktadır. Gerçekleştirilecek doğru projeler ile bu yatırımcılar Türkiye’ye çekilebilir.

Barman : “Yabancıya Satılan Gayrimenkuller İhracata Büyük Destek Sağlıyor”

Yabancıya satılan gayrimenkullerin aslında ihracat olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Barman: “Maalesef biz Türkiye olarak yabancıya konut satışında hala istenilen düzeyde pay alamıyoruz. Bunun için inşaat şirketlerinin kendi bünyelerinde “Yabancı Pazar Departmanı” oluşturmaları şart. Şirketler yabancı çağrı merkezlerini oluşturmalı, yabacı satış elemanları istihdam etmeliler.” dedi.

Deik Türk Yemen İş Konseyi: “Yemenli Yatırımcıların Potansiyeline Çok İnanıyoruz”

Yemenli yatırımcıların potansiyeline çok inandığını belirten Barman :”İş Konseyi olarak Yemenli yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Eylül ve Ekim aylarında bu konuyla ilgili olarak bir dizi toplantılar gerçekleştireceğiz. Özellikle Suudi Arabistan da yatırımları olan Yemenli yatırımcılar şu anda ilgisini Türkiye’ye çevirdi. 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak Yemenli yatırımcılar önümüzde günlerde heyet olarak Türkiye’ye gelecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da çok büyük bir teveccüh bulunmaktadır. Bu yıl sonuna kadar ekonomimize ciddi anlamda katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

 


Geri Dön