27 / 04 / 2024

Aratos'un mezarının olduğu tahmin edilen arsa belediyeye bağışlandı!

Aratos'un mezarının olduğu tahmin edilen arsa belediyeye bağışlandı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu tahmin edilen arsa sahibi tarafından belediyeye bağışlandı...



Mersin Mezitli'de bulunan mezarın, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'a ait olduğu değerlendirilen arsa belediyeye bağışlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamada, Soli Pompeipolis Antik Kenti yakınındaki 21 bin 960 metrekarelik arsanın sahibi Ahmet Şifan'ın bağışladığı ve mezar yerine denk gelen 960 metrekarelik bölüm belediye adına tescillendi.

Yapılan açıklamada düşüncelerine yer verilen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, özel mülk olması nedeniyle çalışma yapılamayan alanda, anıt mezarın gün yüzüne çıkarılması için büyük bir engelin kalktığını ifade etti.

Tarhan, milattan önce 315-245 yıllarında yaşadığı değerlendirilen gök bilimcinin mezarının bulunması için daha önce çok sayıda girişimde bulunduklarının altını çizerek, "Önemli bir kamulaştırma maliyetinden ve sürecinden kurtulmuş olduk. Anıt mezarın gün yüzüne çıkarılıp, restore edilmesi için bir an önce kazıların başlaması için çabamızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı." dedi.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!


Geri Dön