19 / 04 / 2024

Ardahan'da kayak merkezine yatırım yapıldı!

Ardahan'da kayak merkezine yatırım yapıldı!

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan' da merkeze bağlı Yalnızçam köyü mevkisindeki Uğurludağ eteklerinin Bakanlar Kurulu kararınca turizm bölgesi ilan edilmesiyle bu bölgeye yatırım yaptıklarını belirtti...



Ardahan'da yeni yapılan kayak merkezine ilk etapta yaklaşık 4 bin lira yatırım yapıldı ancak henüz kar yağmadı. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, merkeze bağlı Yalnızçam köyü mevkisindeki Uğurludağ eteklerinin Bakanlar Kurulu kararınca turizm bölgesi ilan edilmesiyle bu bölgeye yatırım yaptıklarını belirtti. 

Bölgede ilk etapta 6 kayak pistinin planlandığını, pistlerden birinin tamamlandığını ifade eden Azizoğlu, "Bu bölgenin kayak turizmi için imar planı hazırlandı. Ayrıca 70 yataklı bir de otel yapıldı. Bu otelin yaklaşık yüzde 90'ı şu an tamamlandı. Artık bu bölgede turizmcilerimizin gelip yatırım yapmalarını bekliyoruz. Şu an bin 500 metrelik teleski sisteminin pistini tamamladık. Burası yüzde 12-14 bir eğimi olan bölge. 2014'te de hedefimiz iki pist daha bitirmektir. Sarıkamış ve Palandöken kayak merkezleri gibi adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Artık Ardahan da bu alanda olacak. Bölgemizin bu alanda da atılım yapmasını istiyoruz. Bu yatırımlar da buna yöneliktir" diye konuştu.


Anayurt


Geri Dön