28 / 03 / 2024

Arel Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı 9 Nisan'da!

Arel Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı 9 Nisan'da!

Arel Üniversitesi Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı 9 Nisan'da başlayacak. Toplam 32 saat verilecek program için son kayıt tarihi 4 Nisan olarak belirlendi.



Arel Üniversitesi Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı 9 Nisan'da başlayacak. Toplam 32 saat verilecek program için son kayıt tarihi 4 Nisan olarak belirlendi.


Amaç:

Çağımızın kaçınılmaz sosyo-ekonomik yapısı, ülkemizde Toplu Yapı (Konut Siteleri) sürecini başlatmıştır. Makro seviyede Kentsel Dönüşüm planları yapılmakta, projelendirilip uygulamakta, insanımızın daha güvenli, daha temiz, daha bakımlı, kendisini daha özel hissedeceği yaşam ve iş alanları oluşturulmaktadır. İnşaatlar, coğrafi (iklimsel) şartlara, firmanın mali yapısı ve profesyonelliğine göre 18-36 ay arasında tamamlanmakta ve sakinlerin oturumuna sunulmaktadır. Bu 2-3 yıllık inşaat sürecine nispeten, oturum süreci onlarca yıl sürmektedir. Bu oturum alanları bazen birkaç daireden bazen yüzlerce hatta binlerce daireden oluşmaktadır. Böylece bu yaşam alanları, ortak ihtiyaçlar ve giderler o kadar genişlemiştir ki özellikle hizmetler boyutuyla küçük bir kent, mali boyutuyla orta halli birçok ticari işletmenin karını aşacak boyutlara gelmiştir. Bu haliyle siteler detaylı mali, hukuki, idari, sosyal boyutlu resmi - idari işlem ve hizmetlere ihtiyaç duymuş, Kat Mülkiyet Kanunu (KMK) ‘nun ilgili maddeleri gereğince seçilen Yönetici/Yönetim Kurulu asıl işleri ile ilgilendiğinden, yöneticiler, Sitenin Yönetimini bu konuda tecrübe ve eğitimi olmayan genelde emekli kişiler aracılığı ile yürütme yolunu seçmişlerdir. Boyutu itibariyle büyük sitelerde, bu yönetim zafiyetinden dolayı kültür ve yaşam tarzı farkından kaynaklanan çeşitli sürtüşmeler olmakta, konu kısa sürede şiddetin de içinde bulunduğu adli boyuta taşınmaktadır. Yine Toplu Yapı Yönetimlerinin, tüzel kişiliği olmamasından dolayı vergi detay mevzuatında yoruma açık farklı farklı istisna uygulamalara, sonrasında da ilgili kanunlara muhalefet dolayısı yönetimlerden ziyade özel kişiliği dolayısı ile her bir kat maliki hakkında ayrı ayrı hukuki-kanuni işlem yapılmaktadır. Konut ve İş Siteleri idari olarak, mali-hukuki-idari-sosyal boyutu dolayısı ile detaylandırılmış kanun/ mevzuatta hakim profesyonellere, Site Yönetimlerinin işveren vekil ve işçilerine ihtiyaç duymaktadır. Bu sertifika programı yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı, Siteler (Toplu Yapılar) için Yönetici /Deneticilere, Yönetim ve Denetim Kurulları üyelerine, Profesyonel Site Yöneticilerine, konunun hukuki-mali-idari ve sosyal boyutlarında bilgilendirme ve güvenlik-temizlik-peyzaj-teknik bakım gibi saha hizmetlerinde personel-malzeme–eğitim-prosedür dörtgenli optimal uygulamalar yapabilme becerisi kazandırmak amacıyla düzenlenmiştir.

Eğitim İçeriği:

GENEL SİTE YÖNETİMİ

Etkin Site Yönetim Yaklaşımı

İşlevsel Yönetim Planı

Hukuki Sağlıkta İşletme Projesi

Kanuni Yönetim Organları


İLETİŞİM

Etkili İletişim Yöntemleri

Personel Davranış Tarzları

Sakinlerle İletişim


SİTE YÖNETİM HUKUKU

Kat Mülkiyeti Kanunu Temel İçeriği

5711 Sayılı Kanunun Getirdiği Yenilikler


SİTE MALİ MEVZUAT UYGULAMALARI

Demirbaş Avansı ve Aidatlar

Vergi Mevzuatı ve Site Muhasebesi

İşletme Projesi

Muhasip Üye ve Denetici Müessesesi


İDARİ İŞLER

Karar Defteri

İşletme Defteri

Arşiv Yönetimi

Resmi Mercilerle İlişkiler

Yönetim Kurulu Toplantıları

Genel Kurul Toplantıları


SAHA HİZMETLERİ

Teknik Bakım Hizmetleri Planlama/ Uygulama

Temizlik Bakım Hizmetleri Planlama /Uygulama

Peyzaj Bakım Hizmetleri Planlama /Uygulama

Güvenlik Hizmetleri Planlama /Uygulama

Gece Hizmetleri Yönetimi/Raporlama

Sakinlerle İlişkiler Masası Uygulamaları 


İleri site yönetimi için özel olarak hazırlanan kitap ve materyaller her katılımcımıza sunulmaktadır,

Sertifika alan katılımcılarımıza kariyer desteği verilmektedir,

Eğitime katılan gruplar arasında sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımı sürekli haldedir. Katılımcılarımız sektörün güncel haberlerini her gün takip edebilmektedirler.

 

Sınav: Eğitim sonunda yapılacak sınavda 75 puan ve üzerinde alan katılımcılar “Eğitim Sertifikası”; 75 puanın altında alan katılımcılar ise ikinci sınav hakkından sonra yine barajın altında kalma durumunda “Katılım Belgesi” almaya hak kazanacaklardır.


Devam Zorunluluğu: Eğitimde %75 devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.


Sertifika ve Transcript: Program sonunda katılımcılar ARELSEM Müdürü ve İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü tarafından imzalanan sertifikalarını almaya hak kazanırlar. Ayrıca program içeriğini ve sınav sonucunu gösteren bir transcript alacaklardır. 

 

Katılımcı Profili:

Toplu Yapı/ Site/ Apartman/ Bina Yönetim Kurulu Üyeleri, Yöneticiler, Denetim Kurulu Başkanları, Denetim Kurulu Üyeleri, Denetçiler, Site Müdürleri, Site Muhasebe Sorumluları ve Site Müdürü Adayları , İnşaat Firma İdari Personeli , Emlak Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri çalışanları programa katılabilir.

Eğitim Başlangıç - Bitiş Tarihi: 09.04.2016 - 17.04.2016

Son Kayıt Tarihi: 04.04.2016

Eğitim Süresi: 32 Saat

Eğitim Günleri: Cumartesi - Pazar

Ders Saatleri: 09.30 - 17.30

Not: Çözüm ortağı firmalarımızdan gelen katılımcılarımıza %30, İstanbul Arel Üniversitesi personeline ve öğrencilerine %50, peşin ödeme yapanlara %10 indirim uygulanmaktadır.



Detaylı bilgi için tıklayınız.


Geri Dön