27 / 04 / 2024

Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Programı başvuruları 26 Nisan'da bitiyor!

Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Programı başvuruları 26 Nisan'da bitiyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı başvuruları 26 Nisan'da bitiyor...



Çağımızın kaçınılmaz sosyo-ekonomik yapısı, ülkemizde Konut Siteleri sürecini başlatmıştır. Makro seviyede Kentsel Dönüşüm planları yapılmakta, projelendirilip uygulamakta, insanımızın daha güvenli, daha temiz, daha bakımlı, kendisini daha özel hissedeceği yaşam ve iş alanları oluşturulmaktadır. İnşaatlar, coğrafi (iklimsel) şartlara, firmanın mali yapısı ve profesyonelliğine göre 18-36 ay arasında tamamlanmakta ve sakinlerin oturumuna sunulmaktadır. Bu oturum alanları bazen birkaç daireden bazen yüzlerce hatta binlerce daireden oluşmaktadır. Böylece bu yaşam alanları, ortak ihtiyaçlar ve giderler o kadar genişlemiştir ki özellikle hizmetler boyutuyla küçük bir kent, mali boyutuyla orta halli birçok ticari işletmenin karını aşacak boyutlara gelmiştir.

Bu haliyle siteler detaylı mali, hukuki, idari, sosyal boyutlu resmi - idari işlem ve hizmetlere ihtiyaç duymuş, Kat Mülkiyet Kanunu (KMK) ‘nun ilgili maddeleri gereğince seçilen Yönetici/Yönetim Kurulu asıl işleri ile ilgilendiğinden, yöneticiler, Sitenin Yönetimini bu konuda tecrübe ve eğitimi olmayan genelde emekli kişiler aracılığı ile yürütme yolunu seçmişlerdir.

Boyutu itibariyle büyük sitelerde, bu yönetim zafiyetinden dolayı kültür ve yaşam tarzı farkından kaynaklanan çeşitli sürtüşmeler olmakta, konu kısa sürede şiddetin de içinde bulunduğu adli boyuta taşınmaktadır. Konut ve İş Siteleri idari olarak, mali-hukuki-idari-sosyal boyutu dolayısı ile detaylandırılmış kanun/ mevzuata hakim profesyonellere, Site Yönetimlerinin işveren vekil ve işçilerine ihtiyaç duymaktadır.

EĞİTİM YAKLAŞIMI
Bu sertifika programı, gayrimenkul projelerindeki ihtiyaçları doğru tespit ederek, uygun maliyetle kaliteli hizmeti sunumunu sağlayacak, gelir – gider dengesini yönetecek ve güçlü iletişim ile yapılan çalışmaları etkili anlatabilecek profesyonel konut sitesi yöneticileri yetiştirmek üzere hazırlanmıştır.

KİMLER KATILMALI
Site/Apartman/Bina yönetici ve Yönetim Kurulu üyeleri, Denetici ve Denetim Kurulu üyeleri, Site Müdürleri, adayları ve diğer site çalışanları, İnşaat firmaları ve çalışanları, Emlak sektörü çalışanları.

EĞİTİM KONULARI VE İÇERİĞİ:

GENEL SİTE YÖNETİMİ
Etkin Site Yönetim Yaklaşımı
İşlevsel Yönetim Planı
Hukuki Sağlıkta İşletme Projesi
Kanuni Yönetim Organları

İLETİŞİM
Etkili İletişim Yöntemleri
Personel Davranış Tarzları
Sakinlerle İletişim

SİTE YÖNETİM HUKUKU
Kat Mülkiyeti Kanunu Temel İçeriği
5711 Sayılı Kanunun Getirdiği Yenilikler

SİTE MALİ MEVZUAT UYGULAMALARI
Demirbaş Avansı ve Aidatlar
Vergi Mevzuatı ve Site Muhasebesi
İşletme Projesi
Muhasip Üye ve Denetici Müessesesi

İDARİ İŞLER
Karar Defteri
İşletme Defteri
Arşiv Yönetimi
Resmi Mercilerle İlişkiler
Yönetim Kurulu Toplantıları
Genel Kurul Toplantıları

SAHA HİZMETLERİ
Teknik Bakım Hizmetleri Planlama/ Uygulama
Temizlik Bakım Hizmetleri Planlama /Uygulama
Peyzaj Bakım Hizmetleri Planlama /Uygulama
Güvenlik Hizmetleri Planlama /Uygulama
Gece Hizmetleri Yönetimi/Raporlama
Sakinlerle İlişkiler Masası Uygulamaları 

PROGRAM SÜRESİ:

28 saat 4 gün 09:30-12:30
13:30- 17:30

İki hafta sonu Cumartesi-Pazar

PROGRAM YERİ
Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Nilüfer/BURSA

PROGRAM ÜCRETİ: % 8 KDV dahil 1.250 TL

Eğitim ücreti kurs kesin kayıt esnasında aşağıdaki İban no ya yatırılır veya  http://ulusem.uludag.edu.tr/  adresinden online kredi kart ile ödeme yapılabilir.

SINIF ÖZELLİKLERİ
Her grup minimum 15/maksimum 30 kişi ile açılır. (Başvuranlar için on kayıt niteliğinde kabul edilir, minimum 15 kişi olması halinde merkezimiz tarafından bilgilendirilirsiniz. Bu anlamda size ulaşabileceğimiz iletişim bilgileri önem arz etmektedir.

Toplu talep olması halinde, Kurumlara ve gruplara istenilen yerde ve karşılıklı belirlenecek zamanlarda eğitim planlanır ve gerçekleştirilir.

EĞİTİM TARİHLERİ:
27-28 NİSAN 2019 ile 4-5 MAYIS 2019

BAŞVURU TARİHİ:
EN GEÇ 26 NİSAN 2019 MESAİ BİTİMİNE KADAR

 


Geri Dön