20 / 04 / 2024

Arenamega gösteri ve sanat merkezinin açılış töreni yapıldı!

Arenamega gösteri ve sanat merkezinin açılış töreni yapıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı'da yaptırılan "Arenamega" adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreni bugün yapıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan "bu eserin Türkiye'de benzeri yok, Balkanlar'da benzeri yok, Avrupa'da benzeri yok" dedi...




Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı'da yaptırılan "Arenamega" adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde konuşan Erdoğan, bu gece idrak edilecek, bin aydan daha hayırlı olduğu Hazreti Kur’an vasıtasıyla bildirilen Kadir Gecesi'nin, buradaki vatandaşlar, tüm İstanbullular, ülke, millet ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ettiğini söyledi.


Erdoğan, Küçükçekmece'nin 20 sene öncesiyle ilgili bir şey söylemeyeceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Az önce değerli başkanım onları söyledi. Hakikaten Küçükçekmece, 20 yıl öncesiyle buralar bir felaketti, buralar adeta çamur deryasıydı ve 1994'te biz İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda burada mesafe alamıyorduk. Zira mesafe alınması için dertli olmak gerekiyordu ama o zamanlar buralarda dertli başkanlar yoktu. Sevdalı olanlar yoktu ve bizler büyükşehir olarak yapmamız gerekeni hamdolsun yaptık, yapıyorduk ama ilçe belediyelerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bugün İstanbul'da Küçükçekmece ilçemizde, gerçekten muhteşem bir eserin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Şu eserin şu anda Türkiye'de benzeri yok, Balkanlar'da benzeri yok, Avrupa'da benzeri yok. Tüm Türkiye'ye hitap edecek, tüm Türkiye'nin gurur kaynağı olacak çok büyük bir yatırımı bugün resmi olarak İstanbullularla, Türkiye ile ve uluslararası toplantılar ile buluşturuyoruz, hayırlı olsun."


 - Erdoğan'dan "alkışlı" karşılık


 Bu sırada salonda bulunan bir grup çocuk tarafından açılan "Küçükçekmece sevgi evleri Başbakanımızın eseri" yazılı dövizlerin kaldırılması üzerine Başbakan Erdoğan, alkışla karşılık verdi ve "Sağ olasınız, sizlere de başarılar diliyorum, başkanımıza, başkanınıza da başarılar diliyorum" dedi. Salondakiler ayrıca "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı. 


Erdoğan, 30 dönüm arazi üzerinde, bu muhteşem sahnesi, kendine has mimarisi, dünyaya örnek olacak ışıklandırma ve ses sistemiyle, kapalı spor salonuyla bu güzel eserin inşallah hem İstanbul'un hem Türkiye'nin önemli bir sanat merkezi olacağını kaydederek, "Evet, 6 bin koltuk artı 2 bin ayakta olmak üzere 8 bini kapalı fakat bunun dışında ayrıca da 27 bini ayakta almak üzere 35 bin kapasiteli bir salonun, Türkiye'nin en büyük gösteri merkezinin içindeyiz. Burası Avrupa'nın en büyük sahnesi. Avrupa'nın en gelişmiş ses ve ışıklandırma sistemine sahip yapısındayız. Küçükçekmece Belediyemizi, Sayın Başkan ve ekibini bu muhteşem eserden dolayı şahsım, partim, milletim adına tebrik ediyorum" diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, açılış kurdelesini, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve bazı sanatçılarla birlikte kesti. 


Erdoğan, "Kültür merkezimiz sadece Küçükçekmece'ye, İstanbul'a değil, ülkemize ve uluslararası toplantılara inşallah önemli bir merkez olacak. Dolayısıyla Başkanımızı ve ekibini tekrar tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum" şeklinde konuştu. 


Kültür merkezinin ismini özellikle söylemediğini belirten Erdoğan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve belediye meclis üyelerinin, birlikte kültür merkezinin yeni ismine karar vereceklerine inandığını ifade etti.


Yeniay, Başbakan Erdoğan'a günün anısına çerçeve içerisinde işlemeli bir halı hediye etti.


AA


Geri Dön