24 / 04 / 2024

ARKIMEET'te kentlerin sorunlarına kalıcı çözümler aranıyor!

ARKIMEET'te kentlerin sorunlarına kalıcı çözümler aranıyor!

Türkiye'deki en büyük mimarlık platformu olma özelliği taşıyan ve bu yıl ilk kez düzenlenen ARKIMEET, başladı. ARKIMEET'te, kentlerin sorunlarının geçici çözümlerle 'Bypass' edildiğinden yola çıkarak, kalıcı çözümler masaya yatırılıyor...



Türkiye'deki en büyük mimarlık platformu olma özelliği taşıyan ve bu yıl ilk kez düzenlenen ARKIMEET, başladı. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 'ByPass' temasıyla gerçekleştirilen ARKIMEET 2013, Türkiye'den ve dünyanın farklı kentlerinden İstanbul'a gelen birçok mimara ev sahipliği yapıyor. Etkinlikte, yerel ve küresel ölçekte kente ve kentliye dair yerel-küresel sorunlar ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümler masaya yatırılıyor. 


Geçici çözümler üretiliyor


Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, kentlerin birçok önemli sorunla karşı karşıya bulunduğunu, çoğu zaman bu sorunların geçici çözümlerle 'ByPass' edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Çoğu zaman bir can simidi gibi sarıldığımız çözümler bile zamanla yeniden tıkanmalara neden olabiliyor. Burada sorunlara geçici çözüm bulma ya da bulamama olgusuna dikkat çekmek istiyoruz. 


ARKIMEET 2013'te, iki gün boyunca, kente ve kentliye dair yerel-küresel sorunları ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümleri masaya yatıracağız. Üstelik sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin 81 ilinden gelecek mimarlarla tüm kentlerimizin sorunlarını tartışmaya açmak istiyoruz." İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde iki gün boyunca sürecek ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan ARKIMEET 2013'ün en önemli etkinliklerinden biri de 'Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor' konferansı oldu. 



Vatan 


Geri Dön