28 / 03 / 2024

Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Arnavutköy Belediyesi tarafından 80 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi'nin ilk etabının temeli 26 Eylül Cuma günü törenle atılıyor... Peki Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi'nde neler olacak?..



Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi projesinin ilk etabının temeli 26 Eylül 2014 Cuma günü saat 14:00'te Arnavutköy Belediyesi'nin düzenlediği törenle atılacak.


Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi projesinde; Belediye ve Meclis Binası, Hükümet Konağı, Emniyet, Kültür ve Sanat Merkezi, Sağlık Tesisi, Nikah ve Düğün Sarayı, Alışveriş ve Ticaret Merkezleri yer alacak.


Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi nin temeli Cuma günü atılıyor!


Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi, Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii yanında konumlandırıldı. 


Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi nasıl bir proje olacak?


Yönetim Merkezi Alanı, Arnavutköy İlçesi’nin kamu hizmetlerinin yer alacağı gibi yeşil alan ile birlikte meydan ihtiyacını da karşılayacak. Bu alanda kent merkezi içinde olması gereken kaymakamlık, adliye, belediye, tapu, nüfus müdürlüğü, kültür merkezleri gibi fonksiyonlar ile birlikte kentsel tasarım ölçeğinde, yerleşmenin kamusal meydanı yer alacak.


Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi nin temeli Cuma günü atılıyor!


“Arnavutköy Yönetim Merkezi ve Kent Meydanı” üç tarafı yollar ve bir tarafı eğitim alanı ile çevrili olan, 80 bin metrekareden büyük arazi, hemen yanı başında yer alacak olan eğitim kampüsünün de varlığı düşünülerek aktif bir kent parkı olarak ele alındı.


Arazinin doğu ve batı köşelerini birleştiren yaya yolu çevresinde yer alan yapılar yönetim merkezi kampüsünü içerisinde yer alacak. Doğu tarafında yerleşen belediye ve batı tarafına yerleşen kaymakamlık yapıları ve önlerindeki meydanlar abartısız ama temsil gücü yüksek mekanlardan oluşacak.


Yayalar için rahat bir yürüyüşle 10 dakikada boydan boya kat edebilecekleri yol üzerinde yer alan her yapı, birbirine bağlı olacak.


“Arnavutköy Yönetim Merkezi ve Kent Meydanı” servis girişi, otopark girişi, emniyet ve zabıta gibi yoğun araç kullanımı olan yapıların araç girişleri ile toplu ulaşım ya da özel araçla gelişleri, yapıya uygun inşa edilecek.


Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi nin temeli Cuma günü atılıyor!


Osmanlı külliyelerinin kurgusuna benzer bir biçimde kendine has bir iç dünyası olacak olan yerleşke; bu iç dünyası sayesinde henüz yapılaşmamış çevrede yer alacak olmasına rağmen, bitmemişlik hissi taşımayacak. Uzun kenarı boyunca büyük bir park gibi algılanırken, kısa kenarları boyunca yönetim yapıları ile belediye ve kaymakamlık meydanlarıyla temsil yeteneğine sahip kamusal mekânın özelliklerini taşıyor olacak.


Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi ne zaman tamamlanacak? 

Emay Uluslararası Mühendislik Müşavirlik A.Ş. ve Gürtaş Yapı tarafından hayata geçirilen Arnavutköy Yaşam ve Yönetim Merkezi'nin ihalesi  TOKİ  tarafından 06 Şubat 2014'te yapıldı, 21 Nisan 2014'te sözleşme imzalandı ve 25 Nisan 2014'te yer teslimi yapıldı. Proje, 15 Aralık 2015'te tamamlanacak. 


Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi kaça mal olacak?

Arnavutköy Yönetim ve Yaşam Merkezi'nin sözleşme bedeli 85 milyon 513 bin TL olarak belirlendi.






Arnavutköy Belediyesi


Geri Dön