25 / 04 / 2024

Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları yüzde 25 arttı!

Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları yüzde 25 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 oranında arttı...



Koronavirüs nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Pandemi dönemiyle birlikte yatırımlar konuttan arsaya kaydı. Hem izole olmak hem de müstakil konutlarda yaşamak isteyenler, arsaya olan ilgiyi daha da artırdı.  Arsa fiyatları son 1 senede yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 arttı. Türkiye genelinde arsa metrekare satış fiyatı 548 TL; tarla, bağ, bahçelerin metrekare satış fiyatı ise 45 liraya çıktı.

5 büyük ildeki arsa ve arazi fiyatlarına bakıldığında, arsa fiyatlarının en fazla artış gösterdiği şehirlerin İstanbul ve Antalya, arazi fiyatlarının en fazla artış gösterdiği şehirlerin ise Antalya ve  İzmir  olduğu görülüyor.


Arsa metrekare satış fiyatı 548 TL, tarla, bağ, bahçelerin ise 45 TL

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksacom’un güncel verilerine göre Türkiye genelinde konut imarlı arsa fiyatları son 1 senede yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 seviyesinde arttı. Türkiye genelinde arsa metrekare satış fiyatı da 548 lira; tarla, bağ, bahçelerin metrekare satış fiyatı ise 45 lira oldu.

İstanbul’da yüzde 54, Antalya’da yüzde 27, İzmir’de yüzde 26 artış

İstanbul’da arsa fiyatları son 1 senede yüzde 54 artış gösterirken ortalama metrekare fiyatı 921 TL oldu. Antalya’da son 1 yıllık değer artışı yüzde 23 seviyesinde olurken, ortalama metrekare fiyatı ise 546 TL. Arazi fiyatları son 1 senede Antalya’da yüzde 27, İzmir’de yüzde 26 artış gösterdi. Antalya’da arazilerin ortalama metrekare fiyatı 52 TL; İzmir’de ise 72 TL olarak belirlendi.


Arsa fiyatlarındaki artış sürecek


Endeksacom’un güncel verilerine göre, arsa ve arazi fiyatlarındaki değer artışın önümüzdeki dönemde de süreceği öngörülürken, önümüzdeki 1 yılda Türkiye genelinde konut imarlı arsa fiyatlarında yüzde 4, arazi fiyatlarında ise yüzde 2 artış bekleniyor.


Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!


Geri Dön