29 / 03 / 2024

Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!

Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!

Ülkenin lokomotifi gayrimenkul sektöründe ekonomik dalgalanma dönemlerinde hem küçülmek hem de büyümek isteyen sanayiciler arsa yatırımına yöneldi.



Ülkenin lokomotifi gayrimenkul sektöründe ekonomik dalgalanma dönemlerinde hem küçülmek hem de büyümek isteyen sanayicilerde bir mobilizasyon söz konusu. Bu sebeple satılık ve kiralık arayışı da hareketlenmiş durumda.

ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut, sanayi yatırımlarını değerlendirerek, en çok tercih edilen bölgelerin Hadımköy, Deliklikaya OSB, Selimpaşa OSB, Gebze OSB, Velimeşe ve Türkgücü OSB olduğunu dile getirdi.

Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!

Sanayi yatırımlarına olan talepteki artışın bir diğer sebebinin de kentsel dönüşüm olduğunu sözlerine ekleyen Akbaş İdikut, sanayi yatırımları hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Zaman içerisinde şehir merkezi haline gelen eski sanayi bölgelerinde yer alan işletmeler, gerek lojistik gerekse imalat nedeni ile çevreden alınan tepkilerden dolayı tesislerini yeni ve modern organize sanayi bölgelerine taşımak istiyor. Krizi fırsata çevirmek isteyen sanayicilerin en çok tercih ettikleri bölgeler Hadımköy, Deliklikaya OSB, Selimpaşa OSB, Gebze OSB, Velimeşe ve Türkgücü OSB. İhracatçılar kur farkından elde ettikleri kazanç ile sanayi arsalarına yöneldi

Ocak – Eylül 2020 dönemi ihracat rakamları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalsa da aynı dönemde döviz ortalama yüzde 33 arttı. Yıla 5.90 seviyelerinde başlayan dolar kuru Ekim ortalarında 7.90’a dayandı. Döviz bazında kazanan ihracatçılar kur farkından elde ettikleri kazanç ile sanayi arsalarına yöneldi"


Sanayi arsalarının fiyatı metrekarede yüzde 50 oranında arttı

Geçtiğimiz yıl Eylül ayına göre sanayi arsaları ve sanayi yapılarına olan talep yüzde 45 artarken, bir önceki aya göre yüzde 71 oranında artış söz konusu. Bu hareketlilik sanayi arsalarındaki fiyatlara da yansımış durumda. Geçtiğimiz yıla göre sanayi arsaları metrekarede yüzde 50 oranında fiyat artışı gösterdi. Sanayi binalarında ise stok eridi, özellikle popüler organize sanayi bölgelerinde satılık yapı bulunamıyor. Kiralıklar da kısıtlı miktarda” 
 

Arsa alacaklar dikkat!


Geri Dön