27 / 04 / 2024

Arsa sahiplerine saldıran örgüt üyeleri için tutuklama kararı!

Arsa sahiplerine saldıran örgüt üyeleri için tutuklama kararı!

İstanbul'da "Sarallar" şeklinde tanınan organize suç örgütüne ilişkin operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı. 



İstanbul'da "Sarallar" şeklinde tanınan organize suç örgütüne ilişkin operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4 kişi için tutuklama kararı alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece ve Bakırköy başta olmak üzere kent genelinde faaliyette bulunan ve geçmiş tarihlerde "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama", "yağma amaçlı tehdit", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "mala zarar verme" ile "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarını işledikleri belirlenen kamuoyunda "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Polis tarafından yapılan operasyonlar neticesinde 8 şüpheli yakalandı. Şüpheliler emniyetteki işlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 2'si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 6 şüpheliden 2'si adli kontrol tedbiri, 4'ünün de tutuklanması talep edildi. 

Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, 580 tabanca fişeği bulunmuştu. Yapılan araştırma neticesinde örgüt elebaşı Önder K.'nin, Bakırköy'deki bir arsayı üzerine geçirmesi sonrasında 2 kişiyi tehdit ederek silahla saldırıda bulunduğu, ayrıca örgüt üyeleriyle Küçükçekmece'de bir arsa sahibinin aracına silahlı saldırı eylemi yaptığı belirlenmişti.

 Arsa sahiplerine saldıran örgüt üyeleri için tutuklama kararı!

Cinayet zanlısı Kuzey Makedonya'da yakalanarak yurda getirilmişti

Organize suç örgütü tarafından 19 Temmuz 2016'da Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesi'ndeki bir kafeye yönelik yapılan saldırıda "Kadayıfçıoğlu" olarak bilinen organize suç örgütü elebaşı Veysel Salihoğlu ile birlikte Tufan Gedik ve Yakup Oral'ın öldürülmesi konusunun faili olarak kırmızı bültenle aranan Cihan Saral, Interpol tarafından Kuzey Makedonya'da yakalanarak yurda getirilmişti.

Arsa sahiplerini tehdit ederek saldırı düzenleyen suç örgütü yakalandı!


Geri Dön