26 / 04 / 2024

Arsa sahiplerini tehdit ederek saldırı düzenleyen suç örgütü yakalandı!

Arsa sahiplerini tehdit ederek saldırı düzenleyen suç örgütü yakalandı!

İstanbul'da "Sarallar" şeklinde tanınan organize suç örgütüne ilişkin operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye gönderildi. Yapılan araştırmada örgüt elebaşı Önder K.'nin, Bakırköy'deki bir arsayı üzerine devralmasından sonra 2 kişiyi tehdit ederek silahla saldırı gerçekleştirdiği belirlendi.



İstanbul'da "Sarallar" şeklinde tanınan organize suç örgütüne ilişkin operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye gönderildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece ve Bakırköy başta olmak üzere il genelinde faaliyette bulunan ve geçmiş zamanlarda "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama", "yağma amaçlı tehdit", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "mala zarar verme" ile "ateşli silahlar kanununa muhalefet" gibi suçları işledikleri tespit edilen, kamuoyunda "Sarallar" şeklinde tanınan organize suç örgütüne ilişkin çalışma başlatmıştı. 

Arsa sahiplerini tehdit ederek saldırı düzenleyen suç örgütü yakalandı!

Polis, yaptığı çalışma sonrasında 29 Nisan tarihinde İstanbul genelinde eş zamanlı gerçekleştirdiği baskınlarda, 8 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında gerçekleştirilen aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, 580 tabanca fişeği bulundu. 

Yapılan araştırmada örgüt elebaşı Önder K.'nin, Bakırköy'deki bir arsayı üzerine devralmasından sonra 2 kişiyi tehdit ederek silahla saldırı gerçekleştirdiği, ayrıca örgüt üyeleriyle Küçükçekmece'de bir arsa sahibinin aracına silahlı saldırı eylemi düzenlediği belirlendi. 

Emniyetteki işlemleri bitirilen şüpheliler, Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. 

Arsa sahiplerini tehdit ederek saldırı düzenleyen suç örgütü yakalandı!

- Cinayet zanlısı Kuzey Makedonya'da yakalanarak yurda getirildi

Organize suç örgütü tarafından 19 Temmuz 2016 tarihinde Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesi'ndeki bir kafeye yönelik silahlı saldırıda "Kadayıfçıoğlu" isimli organize suç örgütü elebaşı Veysel Salihoğlu ile beraber Tufan Gedik ve Yakup Oral'ın öldürülmesi konusunun faili olarak kırmızı bültenle aranan Cihan Saral, Interpol tarafından Kuzey Makedonya'da yakalandı ve yurda götürüldü. Şüpheli, 1 Mayıs'ta emniyetteki işlemlerinden sonra adliyede tutuklandı.

Çaldığı parayı arsa satın alarak akladı!


Geri Dön