24 / 04 / 2024

Art Zone Cubes Ankara'da açıldı!

Art Zone Cubes Ankara'da açıldı!

Cubes Ankara projesinin sanat merkezi Art Zone dün ünlü sanatçı Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünde hazırlanan Change Over sergisi ile açıldı...



Nuhoğlu, Dalgıç ve Lejant ortaklığı ile inşa edilen Cubes  Ankara  projesindeki yeni sanat merkezi Art Zone açıldı. Açılışa; Nuhoğlu Dalgıç ve Lejant Proje Ortaklığı CEO’su Hüseyin Tekin, Dalgıç GY Yönetim Kurulu Başkanı Durul Dalgıç ve Lejant Proje Yönetim Kurulu Başkanı Arif Balaban ve Nuhoğlu İnşaat Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Nuhoğlu ile birlikte Ankara ve İstanbul’dan cemiyet, kültür ve sanat yaşamının değerli isimler katıldı.

 

Sanat Merkezi, ünlü sanatçı Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünü üstlendiği Change Over sergisi ile açıldı. Sergide farklı ülkelerden 9 sanatçının 54 eseri sergilendi.

 

1 ay boyunca Çukurambar’daki Art Zone Sanat Merkezi’nde Change Over sergisi ile Francois Panzani, Laurens Tan, Maximo Gonzales, Romero Biritto, Ahmet Çelikbaş, Barış Sarıbaş, Burcu Urgut, Serdar Akkılıç ve Mustafa Yılmaz’ın eserleri görülebilecek.

 

Art Zone Cubes Ankara da açıldı!

 

Art Zone ile Cubes Ankara daha inşaat halindeyken açılıyor

 

Nuhoğlu Dalgıç ve Lejant Proje Ortaklığı CEO’su Hüseyin Tekin, Art Zone’un sadece bir sanat merkezi değil, şehri besleyen ve şehrin sanata olan ihtiyacından da beslenen bir fikir olarak ortaya çıktığını söyledi.

 

Tekin, “Bu vizyondan hareketle daha projemizin inşaatı sırasında projemizin sanat ile olan ilişkisini hayata geçirelim istedik ve değerli sanatçımız Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünde Art Zone’un ilk sergisini açtık. Yılın her döneminde birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapmasını hedeflediğimiz Art Zone daha Cubes Ankara projesi inşaat halindeyken Ankaralılar için bir buluşma noktası olacaktır. Umuyoruz ki Cubes Ankara tamamlandığında sadece projede yaşayanlar değil tüm Ankaralıların istifade ettiği önemli bir merkez niteliği kazanacaktır.” dedi.

 

Art Zone Anadolu Binenali’nin ilk kıvılcımı…

 

Art Zone’un zamanla Ankara merkezli tüm Anadolu’yu kapsayacak bir bienalin ilk kıvılcımı olacağını söyleyen Tekin: “Burada sadece resim ve heykel sergileri veya workshoplar olmayacak sanata dair ne varsa Art Zone içerisindeki yerini mutlaka alacak ve Art Zone sadece Cubes Ankara projesi için değil kentin kültür-sanat hayatında da önemli bir buluşma noktası olacak.” ifadelerini kullandı.

 

Art Zone, Cubes Ankara projesi içerisinde 1.500 metrekare alan üzerinde yer alıyor.


Tel: 444 22 87 
Web: http://www.cubesankara.com.tr

 


Geri Dön