25 / 04 / 2024

Artık büyük ofislere ihtiyaç yok!

Artık büyük ofislere ihtiyaç yok!

Evden çalışma modeline geçen bazı şirketler normalleşmenin başlamasıyla ofislere dönerken, birçok şirket ise home office çalışmayı sevdi. Bu nedenle artık büyük ofislere ihtiyaç duyulmuyor. Böylelikle kira, elektrik, güvenlik gibi masraflarını kısan kurumlar, tasarrufta bulunuyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle çoğu şirket evden çalışma modeline geçti. Bazı şirketler normalleşmenin başlamasıyla ofislere dönerken, birçok şirket ise home office çalışmayı sevdi. Bazı şirketler ise home office çalışma sistemini kalıcı hale getirdi. Bu nedenle artık büyük ofislere ihtiyaç duyulmuyor. Son dönemlerde daha küçük mekânlarda yaşamaya başlayan şirketlerin sayısı hızla artıyor. Böylelikle kira, elektrik, güvenlik gibi masraflarını kısan kurumlar, tasarrufta bulunuyor.

Emlakta hareketlilik var

 Artık büyük ofislere ihtiyaç yok!

Emlakta yaşanan canlanmanın süreceğini söyleyen Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, “Koronavirüsle emlak sektöründe de birçok değişim yaşandı. İnsanların hayatlarındaki tüm değişiklikler gayrimenkul tercihlerini etkilediği için sektördeki hareketlilik hiçbir zaman durmuyor. Artık şirketler evden çalışmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyor. Büyük ofislere kira vermektense merkezi semtlerde küçük ofislere taşınarak kira, elektrik, güvenlik gibi birçok masrafı azaltmış oluyorlar” açıklamasında bulundu. 

Home office kalıcı oldu, evlere bir oda daha isteniyor!

 


Geri Dön