18 / 04 / 2024

Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Artvin’in içme suyu projesi çalışmaları son sürat devam ediyor.




Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Artvin’in içme suyu projesi çalışmaları devam ediyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde ilecek Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı yapım işinin ihalesi gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacı garanti altına alınacak.


53 Bin Kişinin İçmesuyu İhtiyacı Karşılanacak


9 Şubat 2017 tarihinde ihalesi yapılan Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi kapsamında Hatila Deresi’nden 33 km uzunluğundaki isale hattıyla getirilecek olan 255 lt/sn kapasitesindeki içmesuyu, Katrevan Mevkiinde 880 kotunda inşa edilecek olan konvansiyonel tip arıtma tesisi vasıtasıyla arıtılacak.  Arıtılan menba kalitesindeki içmesuyu ise şehir merkezine iletilecek.


Artvin’de bir taraftan içme suyu isale hattı yapımı devam ederken diğer yandan arıtma tesisinin ihale edilmesinin yöre halkı için sevindirici bir haber olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tesis edeceğimiz arıtma tesisinde günde 22 bin metreküp içmesuyu arıtılacak. İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Artvin’in 2050 yılı hedef nüfusu olan 53 bin 120 kişinin içme suyu ihtiyacını güvence altına almış olacağız” dedi.



Artvin Belediyesi


Geri Dön