28 / 03 / 2024

Şerbetpınarı Arıtma Tesisi’nin inşaatı tamamlandı!

Şerbetpınarı Arıtma Tesisi’nin inşaatı tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamlandığını açıkladı




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni devreye alınmaya hazır olduğunu açıkladı. SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş ile tesisi inceleyen Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla şehrimizin geleceği için hayata geçirdiğimiz dev projelerin açılışını gerçekleştireceğiz. Önemli projeleri şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Şehrimizin kuzeyinde, Kocaali ilçemizde 3 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni tamamladık. İnşallah Perşembe günü devreye alınmasıyla birlikte bölgemizi yüksek teknolojiye sahip bir arıtma tesisiyle buluşturacağız” diye konuştu.


Arıtma tesisi devreye alınıyor

Başkan Zeki Toçoğlu, “İçmesuyu anlamında şehrimizin 16 ilçesinde vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve daha bol içmesuyu ulaştırabilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Allah’a şükür bir yandan yeni inşa ettiğimiz içmesuyu hatlarını, yeni tesisleri hemşerilerimiz için hizmete alırken bir yandan da dev projeleri hayata geçiriyoruz. Şehrimizin kuzeyinde 5,2 milyon liralık yatırımla Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni inşa ettik. İlk su alımını gerçekleştirerek ekiplerimiz gerekli testleri yaptı. Karasu ve Kocaali ilçelerimize hizmet sunacak olan içmesuyu arıtma tesisimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplu açılış töreni ile devreye alacağız. Kocaali ve Karasulu hemşerilerimizin musluklarına bundan böyle daha temiz ve daha bol içmesuyu ulaşacak” ifadelerini kullandı.


384 Milyon TL’lik 43 proje

Başkan Toçoğlu, “16 Mart Perşembe günü Büyükşehir Belediyemizin 384 Milyon TL değerindeki 43 projesinin de açılışı gerçekleştirilecek. Bu projelerin 22’sini altyapı yatırımları oluşturuyor. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizde bunlardan biri. Yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar tarihe karışacak. Yine bölgede yapımı devam eden 450 kilometrelik içmesuyu hattımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Ayrıca şuan proje aşamasında olan Çamdağı Barajı ile de bölgede içmesuyu anlamında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön