26 / 04 / 2024

Kütahya Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Kütahya Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Kütahya Tavşanlı'nın en büyük arıtma tesisi olarak adlandırılan ''Tavşanlı Atık Su Arıtma Tesisi''nin inşaat çalışmaları başladı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, '' 23 Milyon 250 bin TL'ye mal olacak dev bir yatırımı Tavşanlı halkımıza kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyorum''dedi.



Tavşanlı Atık Su Arıtma Tesisi projesi hayata geçirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı proje, İller Bankası'nın desteği ile bölgenin en büyük Atık Su Arıtma Tesisi olma özelliğini taşıyor. Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Atık Su Arıtma Tesisi için inşaat çalışmalarına başladık. Daha önce bu konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünde gerekli temasları sağlamıştık. Kütahya'nın kullanmadığı bir kredi vardı ve biz talip olduk. İller Bankası kararını vererek projemize destek oldu. 23 Milyon 250 bin TL'ye mal olacak dev bir yatırımı Tavşanlı halkımıza kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Firma çalışmalara başladı" dedi. 


Güler, "Proje tamamlandığında, Tavşanlı hak ettiği büyük bir tesise kavuşmuş olacak. Adronos çayım kirleten bir ilçe olmayacağız. Doğaya, yeşile, çevresine duyarlı bir ilçe olmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız" şeklinde konuştu. 



Star


Geri Dön