20 / 04 / 2024

Denizli Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı devam ediyor!

Denizli Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı devam ediyor!

Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın ardından faaliyete geçecek. Osman Zolan, "Geleceğe yatırım anlamında olağanüstü çaba sarf ediyoruz" dedi




Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın ardından faaliyete geçecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Geleceğe yatırım anlamında olağanüstü çaba sarf ediyoruz" dedi Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin bir an önce aktif hale geçmesi için harekete geçti. Denizli merkezde olduğu gibi ilçelerde de alt yapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri kanalizasyon atıklarının modem bir tesiste arıtılacağı Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi için bir süre önce çalışma başlattı. 

Hanelerde oluşan atık suyun arıtma tesisine ulaşmasını sağlayacak 7 bin 200 metre, 600'Kik atık su hattı döşeme projesine başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DEŞİCİ, çalışmanın biiyiik bir kısmını tamamladı. Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin deşarj hattı ve 7400 metrelik açık kurutma kanalı imalatı da Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından bitirildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Serinhisar, uzun süredir aktif hale gelmesi beklenen Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'ne kavuşacak. 

Denizli örnek olmaya devam edecek Denizli merkezde yapılan çalışmaların ilçelere de yayılacağının altını çizen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu güne kadar çevreye olan hassasiyet ve yaptığı çalışmalar ile birçok ödül alan Denizli Büyükşehir Bclediyemiz, merkezde yaptığı projeleri ilçelerde de hayata geçirecek. Denizli çevre hassasiyeti konusunda Türkiye'ye örnek olmaya devam edecek" dedi. 

Bu ve benzeri yatırımlarla daha sağlıklı ve daha temiz bir çevrede yaşamanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Gelecekte daha sağlıklı bir oltamda yaşamak adına en büyük sorumluluğumuz olan çevre yatınmlarını tüm ilçelerimizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğe yatırım anlamında olağanüstü çaba sarf ediyoruz. Çevreye olan bu hassasiyetimizden şehrimiz, ülkemiz, dünyamız ve dolayısıyla insanımız kazanacak."



Son Dakika


Geri Dön