26 / 04 / 2024

Artvin sahil şeridinde Onkoloji Hastanesi açılacak mı?

Artvin sahil şeridinde Onkoloji Hastanesi açılacak mı?

Artvin ilinde sahil şeridinde onkoloji hastanesi açılmasına yönelik talepleri CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan TBMM gündemine taşıdı. Bayraktutan "Artvin sahil şeridinde Onkoloji Hastanesi açılacak mı?" diye sordu..



Artvin sahil şeridinde Onkoloji Hastanesi açılacak mı?


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ilinde sahil şeridinde onkoloji hastanesi açılmasına yönelik taleplere ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


Bayraktutan önergesinde "Çernobil faciası neticesinde Doğu Karadeniz bölgesinde her geçen gün artan kanser vakaları nedeni ile vatandaşlarımız Kanser hastalığı tanısı sebebi ile Hastanelere akın etmekte ve tedavisi için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmaktadır.


Kalp ve Damar hastalıklarından sonra ikinci sırada olan Kanser ölümleri Karadeniz’de hemen hemen her eve uğramış, her ailenin canını yakmıştır. Bu nedenledir ki Artvin ilindeki vatandaşlarımız özellikle de sahil şeridimizde Onkoloji Hastanesi talep etmektedir." diyerek


Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin iline bağlı sahil şeridimizde uygun görülen bir yere Onkoloji Hastanesi açmayı düşünüyor musunuz?


2- Karadeniz’de her geçen gün artan Kanser ölümlerinin önüne geçebilmek ve bölge insanın sıklıkla yaşadığı Kanser hastalığına tedavi sağlayabilmek adına bölgede Onkoloji Hastanesini ne zaman açmayı hedefliyorsunuz?





Geri Dön