20 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli'de 9 bina yandı!

Artvin Yusufeli'de 9 bina yandı!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde çıkan yangında, bitişik haldeki 9 binada bulunan 25 daire, 8 ambar ile 5 samanlık tamamen yandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmaması teselli oldu.



İl Afet ve Acil Müdürlüğü'nden (AFAD) alınan bilgiye göre, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Yüncüler köyü Kayabaşı Mahallesi'nde yer alan bir evde, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.


Köylülerin müdahalesine rağmen kısa sürede büyüyerek önce yangının başladığı yapıyı saran alevler, bir süre sonra bu evin yanında yer alan bitişik haldeki 8 bina, 8 ambar ile 5 samanlığa yayıldı.


Yangına, Yusufeli Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, Artvin AFAD Şube Müdürü Kemal Şenlioğlu idaresindeki 5 ekip ve İl Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler müdahale etti.


Ekiplerin çabalarına rağmen, 9 binadaki 25 daire, 8 ambar ve 5 samanlık yanarak kullanılamaz hale geldi.


Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı ve yanan ev, samanlık ile ambarlardaki soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.


Yangının çıkış sebebinin araştırıldığı, olaya ilişkin soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi. 


 Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci'nin de olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldığı ve geceyi komşularının evlerinde geçirecek olan mağdur ailelere "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğu öğrenildi. 


VALİ: TEK TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI


Yangının, Yusufeli Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerince, vatandaşlar ile arazözlerin desteğiyle söndürüldüğünü belirten Artvin Valisi Kemal Cirit, "Üzüntü verici bir olay. Olayda mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yusufeli ilçemize bağlı köyümüzde çıkan yangında tek tesellimiz ölen ya da yaralanan olmamasıdır" dedi.

Yangında, ev, samanlık ve ambarları yanan ailelerin mağduriyetinin giderileceğini de ifade eden Cirit, "Olayda mağdur olan ailelerin zararının karşılanması için gerekli çalışmaları başlattık. Vatandaşlarımızın zararının karşılanması için yarın söz konusu köyde görevlilerimizce hasar tespit çalışması yapılacak" diye konuştu.

Vali Cirit, soğutma çalışmaları ile yangının çıkış sebebini belirlemek için yapılan araştırmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön