19 / 04 / 2024

Fethiye'de 9 bina 10 yıldır yıkılmayı bekliyor!

Fethiye'de 9 bina 10 yıldır yıkılmayı bekliyor!

Fethiye'de Beşkaza Meydanı ve Kordon boyu karşısında birbirinin üzerine yan yatmış binaların sahiplerine 10 yıldır yıkımlarının yapılması için yazı gönderildiği ancak bina sahiplerinden sadece ikisinin gönderilen yazıların gereğini yaptığı öğrenildi...



Fethiye'de Beşkaza Meydanı ve Kordon boyu karşısında birbirinin üzerine yan yatmış binaların sahiplerine 10 yıldır yıkımlarının yapılması için yazı gönderildiği ancak bina sahiplerinden sadece ikisinin gönderilen yazıların gereğini yaptığı öğrenildi. Fethiye'de Beşkaza Meydanı ve Kordonboyu karşısında birbirinin üzerine yan yattığı için 'sarhoş binalar' denilen 9 bina için 2004 yılında önce 'riskli' ardından 'oturulamaz' kararı alındı. Ancak, Fethiye Belediyesi'nin binaların yıkılıp tekrar yapılması için mülk sahiplerine gönderdiği yazılardan 10 yıldır sonuç alınamadı. 


Fethiye Belediyesi Jeofizik Mühendisi Sadi Çidem şöyle konuştu: "Bir sonuç alınamazsa Kentsel Dönüşüm yasası gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mülk sahiplerine rayiç bedelleri ödemek suretiyle binayı satın alacak; ardından yıkıp kendisi yapacak."



Habertürk Egeli 


Geri Dön