19 / 04 / 2024

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.



Silivri’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından dere ıslah çalışmaları devam eden Boğluca Deresi'nin çarşı kısmında kalan ve uzun süredir kamulaştırılması beklenen çürük binanın kullanım hakkı İBB'ye geçti. Yapılan kamulaştırmanın ardından binadaki iş yeri ve daire sahiplerine son tebligatların yapılmasıyla bina tamamen boşaltılarak yıkıma hazır hale getirildi. Yıllardır kamulaştırılması gerçekleştirilemediği için ıslah çalışmasının bitirlmesine en büyük engel olarak gösterilen bina şimdi yıkılmayı bekliyor.


Şimdi de yıkımı bekleniyor

Ancak yıkılmadığı için harebe haline gelen binada şu anda tinerciler ve baliciler kol geziyor. Binanın etrafında güvenlik önlemlerinin de alınmamasına vatandaşlar tepki gösterirken, saçaklardan zaman zaman yere düşen büyük beton parçaları da ölüme davetiye çıkarıyor. Daha önce birkaç kez İBB ve İSKİ sorumlularına konuyla ilgili bilgi verildiği söyleyen vatandaşlar; “Yıllarca boşaltılmasını beklediğimiz bu binanın şimdi de yıllarca yıkılmasını mı bekleyeceğiz” diyerek endişelerini dile getirdi. Çürük binadan düşen beton parçaları yüzünden kimsenin canı yanmaması ve dere ıslah çalışmalarının hız kazanması için binanın bir an önce yıkılmasını isteyen vatandaşlar, “Yıkın bu binayı” diyerek İBB Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulundu.



Gazetemistanbul


Geri Dön