25 / 04 / 2024

Silivri Boğluca Deresi üzerindeki son binalar yıkıldı!

Silivri Boğluca Deresi üzerindeki son binalar yıkıldı!

Silivri Belediyesi ekipleri, Boğluca Deresi üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son kalan üç binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.



Silivri Sahili’nde dere yatağı üzerinde bulunan, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 224 ada, 1, 25 ve 26 parseldeki üç adet yapı ekonomik ömrünü tamamlamış olması, can güvenliği açısından tehdit oluşturması nedeniyle belediye ekiplerince kontrollü şekilde yıkıldı. Dere yatağı üzerinde kalan son üç binanın yıkımı, Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gece Kondu Denetim ve Uygulama Birimi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkım çalışmalarını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıkım çalışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Işıklar:  “Boğluca deresi ıslah çalışmaları kapsamında, son üç binanın da yıkımını gerçekleştirdik. Dere ıslahı hızla devam ediyor, betonlama işlemleri tamamlanıyor. Kritik iki noktamız var; E-6'nın alt geçidi ile tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün alt geçitleri ama şu an için bir sel riski olmaması bizim için en önemlisi. Şuanda betonlama büyük ölçüde tamamlandı, iki üç yer dışında bir sel riski şuanda yok. Yukarıdan gelen suyun denize ulaşmasına engel kalmamış oldu. Fakat bu sadece sel riskinin ortandan kaldırılmasıyla dere ıslah projesi bitmiş olmuyor, etrafının düzenlenmesi peyzajı, mimarisi olacak.  Buradaki peyzaj çalışmaları meclise gelecek.Burası gerçekten çok güzel gezilecek, hizmet sektörlerinin gelişeceği bir meydan haline gelecek.  Şimdiden emeği geçen herkese başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a, Silivri Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarıma hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Silivri Belediyesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında dere kenarında bulunan binaların dış cephelerinin düzenlemesi konusu Ocak Ayı Meclisinde görüşülecek.


Silivri Belediyesi


Haber Silivri Hür Haber'de şu şekilde yer aldı


Boğluca dere yatağı üzerinde can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan son binalar da Silivri Belediyesi tarafından yıkıldı.


Boğluca'nın son dişlisi de kırıldı. Eski Sanayi Sitesi girişinde kalan atıl durumdaki binaların akıbeti de yıkım oldu. Yasalar çerçevesinde Silivri halkının can güvenliğini tehdit eden unsurları kaldırmaya yönelik harekete geçen Silivri Belediyesi, yanlış amaçlara gebe kalan ve ömrünü tamamlamış yapıları yıktı. Alınan güvenlik önlemlerini ardından yıkımına başlanan metruk binaların yıkımı esnasında toz oluşmaması için sürekli tazyikli su sıkıldı. Yıkım işleminin gün içinde tamamlanması bekleniyor.


IŞIKLAR: DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SİLİVRİ'NİN GÜZELLİĞİNİ VURGULAYACAK

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen ve mülakat veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Boğluca deresi ıslah projesi kapsamında eski sanayi bölgemizde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış ve kamulaştırılmış binaların yıkımı belediye ekiplerimizce gerçekleştirildi. Dere yatağının genişletilmesinin ardından bölgede gerçekleştireceğimiz rekreasyon çalışmaları ile kentimiz bambaşka bir kimliğe bürünecek”  şeklinde açıklama yaptı.


Silivri Hür Haber 


Geri Dön