25 / 04 / 2024

Silivri Boğluca Deresindeki eski binalar

Silivri Boğluca Deresindeki eski binalar

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.

Silivri Bekirli Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Bekirli Mahallesi, 367 parsel ile Kurfallı Mahallesi, 1920 parselin arasındaki kadastral boşluğun bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'un o ilçesine dönüşüm müjdesi!

Silivri Belediye Meclisi'nde Boğluca Deresi etrafındaki yapı yasaklı alanlarla ilgili alınan karar doğrultusunda bölgede kentsel dönüşümün önü açıldı. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Silivri Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Silivri Şubesi bugün Silivri'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boğaz artık bize yetmiyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri ziyaretinde Kanal İstanbul hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Boğaz artık bize yetmiyor" dedi...

Silivri'deki binalar rengarenk boyandı!

İstanbul Silivri Belediyesi’nin Sokak İyileştirme Projesi'ne göre Boğluca Deresi etrafında bulunan sokak ve caddelerdeki binalar rengarenk boyandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi MYO binası boşaltıldı!

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

İBB'nin açıklamasına Esra Boğazlıyan'dan yanıt!

İBB'nin Silivri açıklamasına Gazete Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında yanıt verdi..

İBB'nin 'Silivri 8 kat imar' açıklamasına Esra Boğazlıyan'dan yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri KİPTAŞ arazisi imar durumu hakkında açıklama yaptı. İBB, araziye 12 katlı binalar yapılmasıın söz konusu olmadığını, yapılacak projenin  6-8 kat olmasını planlandığını açıkladı. 

Silivri'deki iki büfe yıkıldı!

Boğluca Deresi ıslahı ve köprü genişletilmesi çalışmaları kapsamında, sahilde bulunan iki ayrı büfe yıkıldı.

Silivri Boğluca Deresi üzerindeki son binalar yıkıldı!

Silivri Belediyesi ekipleri, Boğluca Deresi üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son kalan üç binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Silivri Boğluca Deresindeki eski binalar Haberi

Silivri Boğluca Deresindeki eski binalar

Silivri’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından dere ıslah çalışmaları devam eden Boğluca Deresi'nin çarşı kısmında kalan ve uzun süredir kamulaştırılması beklenen çürük binanın kullanım hakkı İBB'ye geçti. Yapılan kamulaştırmanın ardından binadaki iş yeri ve daire sahiplerine son tebligatların yapılmasıyla bina tamamen boşaltılarak yıkıma hazır hale getirildi. Yıllardır kamulaştırılması gerçekleştirilemediği için ıslah çalışmasının bitirlmesine en büyük engel olarak gösterilen bina şimdi yıkılmayı bekliyor.


Şimdi de yıkımı bekleniyor

Ancak yıkılmadığı için harebe haline gelen binada şu anda tinerciler ve baliciler kol geziyor. Binanın etrafında güvenlik önlemlerinin de alınmamasına vatandaşlar tepki gösterirken, saçaklardan zaman zaman yere düşen büyük beton parçaları da ölüme davetiye çıkarıyor. Daha önce birkaç kez İBB ve İSKİ sorumlularına konuyla ilgili bilgi verildiği söyleyen vatandaşlar; “Yıllarca boşaltılmasını beklediğimiz bu binanın şimdi...