26 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi!

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi!

6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi.



150 yıllık tarihinde 6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Artvin Yusufeli, Yansıtıcılar Mevki'nde 150 hektarlık alanda 3 bölgede yeniden inşa ediliyor. Yeni yerleşim alanına bin 638 konut yapılacak ve bin 600 yetişmiş ağaç, 16 bin adet çalı türü peyzaj bitkisi ekilecek. Bölgede, 100 dönümlük alan tarımsal alan yer alacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre, yeni yerleşim yeri inşaatlarının sürdüğü ilçede 2'nci bölgede ise kaymakamlık, kamu binaları ve merkez cami inşası devam ediyor. Bu bölgede toplam 238 iş yeri hayata geçirilecek. Yeni yerleşim yeri için başlatılan alt yapı çalışmalarında ise sona gelindi. Yusufeli ilçe merkezi inşaatların tamamlanmasının ardından gelecek yıldan itibaren Yansıtıcılar mevkine taşınmaya başlanacak.

5 bin konut su altına gömülecek

Artvin ilçe merkezinde ile 4 köyün sular altında kalacağı Yusufeli'nde yaklaşık 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisinin sulara gömüleceği söyleniyor.

Mezarlar da taşınıyor

Alt yapı yatırımları ile bin 638 konut inşaatının planlandığı yeni yerleşim yerine mezarlar da taşınıyor. Vatandaşların talepleri ile tespit edilen 500 dolayında mezar, yeni yerleşim yerindeki toplu mezar alanına taşınacak.

 


Geri Dön