28 / 03 / 2024

Yusufeli'nin yeni yerleşim birimi inşaatında sona gelindi!

Yusufeli'nin yeni yerleşim birimi inşaatında sona gelindi!

Artvin'de yapımı devam eden barajın faaliyete geçmesiyle birlikte sular altında kalacak Yusufeli için yapılan konutların inşasında son aşamaya gelindi. 



Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ile birlikte ilçe merkezi ve 4 köyün su altında kalması bekleniyor. Bu nedenle ilçe sakinleri için yeni yerleşim birimi inşa ediliyor. Karar'da yer alan habere göre söz konusu yerleşim biriminin inşaatında son aşamaya gelindi. 

Böylelikle 150 yıllık tarihi bulunan Yusufeli yerleşim yeri yedinci kez taşınacak.  Yusufeli, Yansıtıcılar mevkiinde 150 hektarlık alanda 3 bölgede yapılan yerleşim biriminde  2 bin 597 inşa edilecek Şu ana kadar 340 konutun bulunduğu bölgede  224 konutun da kaba inşaatı tamamlandı. Ayrıca 518 konutta inşaat çalışmaları devam ederken 174 konutun da ihalesi gerçekleşti. 

Yeni yerleşim yerinde hükümet konağı, öğretmenevi, spor salonu, merkez cami, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı, 24 derslikli ve 20 derslikli okul, müftülük ve adliye binaların inşaatı tamamlandı. 

25 yataklı hastane inşaatındaki çalışmalar devam ediyor. İnşaat, harita, elektrik, elektronik ve çevre mühendisi 15 kadın da yeni yerleşim yerinin inşa çalışmalarında görev alıyor. Taşınmaya hazırlanan ilçenin yeni yerleşim yerindeki inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. 

Yusufeli'nde 2 bin 597 konut inşa ediliyor!


Geri Dön