28 / 03 / 2024

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor...



Arzu Şentürk Salık, Bayburtlu İş insanı Hasan Şentürk’ün kızı... Rahmetli Haşan Şentürk’ün en büyük hayali, tarımda örnek bir özel çiftlik kurmaktı. Onun bu hayalini ete kemiğe büründüren kızı Arzu Şentürk, tarımda gerçekten çok güzel işler gerçekleştiriyor. Bugün Hasanbey Çiftliği, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük doğal tarım çiftliği durumunda. İzmir-Bergama'da bulunan 10 bin dönümlük arazide, açık alanda ve seralarda doğal meyve ve sebze yetiştiriliyor. Çiftlik bünyesindeki Süt Kardeşler üretim tesislerinde ise arı hayvancılık sertifikasıyla katkı maddesiz süt ve süt ürünleri üretiliyor.

Capital’de yer alan habere göre; Hormonsuz, kimyasal yıkama ve mumlama yapılmamış doğal sebze-meyve, süt ve süt ürünleri ve fermente edilmiş et ürünleri hasanbey. com üzerinden tüm Türkiye'ye ulaştırılıyor.

2017 yılında hedeflerini yüzde 500 artıran ve 2018’de hem sipariş hem eve teslimat sistemiyle satışlarını iki katına çıkarmayı planlayan markanın amacı, her evin sağlıklı ürünlere ulaşmasını sağlamak. Şentürk’ün hedefinde ise dünyanın en büyüğü olmak var.

700 dönümlük seralarını yeni yatırımlarla 5 yıl içinde büyütmeye hazırlanan Şentürk, Hasanbey. com e-ticaret sitesi olarak hizmet vermenin yanı sıra 2 yıl içinde başta İstanbul ve  Ankara  olmak üzere kendi açacakları konsept “Haşan Bey Doğal Üretim” mağazalarıyla aktif perakende de yer alacaklarını anlatıyor.

Şentürk, “Hasan Bey Çiftliği doğal tarım üretimlerinin yüzde 90’ını başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. İhraç edilen ürünler ağırlıklı olarak domates çeşitleri, sebze, biber çeşitleri ve meyve... 2017 yılında 40 milyon TL ciro yaptık. Bu ciro ihracat ve e-ticaret ile yaratıldı. Bu yıl 15 milyon TL’lik yatırımla 700 dönümden 900 dönüme (kapalı) çıkılacak. Bu rakama çıktığımızda Meksika’yı geçerek dünyanın en büyüğü olacağız” diye konuşuyor. Hayvancılık yatırımlarını sürdüreceklerini dile getiren Arzu Şentürk Salık, “Getirebilirsek yüzde 100 Vogü cinsi hayvan getirip işlenmiş et işine de girmeyi planlıyoruz. Bu yaz Uruguay’dan 10 milyon TL’lik yatırımla 3 bin baş Chevrolette ve Limuzin ırkından hayvan getirip besiciliğe de gireceğiz” diyor.

Çiftlikte kadın istihdamına da önem veriliyor. 800 çalışanın 600’ü bölgede yaşayan kadınlardan oluşuyor.

“YENİ OTEL GELİYOR”

Arzu Şentürk Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor. Ruhsatını aldıkları otelin inşaatına eylül ayında başlayacaklarını belirten Arzu Şentürk Salık, sözlerine şöyle devam ediyor: “Yaklaşık 20 özel taş villadan oluşacak otele gelenler termal kür almanın yanı sıra hem dinlenip hem çiftlik hayatını deneyimleyecek. Çiftliğimizde sebze-meyve toplayıp hayvan besleyip balık tutabilecekler. Tarım ve turizmi birleştirecek özel bir turizm konsepti sunacağız.”


Geri Dön