24 / 04 / 2024

IFC'den Yapı Merkezi'ne 100 milyon dolarlık finansman!

IFC'den Yapı Merkezi'ne 100 milyon dolarlık finansman!

Türk inşaat firması Yapı Merkezi, Afrika’da yüksek kaliteli demir yolları projesi için IFC ile 100 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı. Kredi ile taşımacılık altyapısı inşa edilecek.



Dünya genelinde bilinen Türk inşaat firması Yapı Merkezi, Afrika’da yüksek kaliteli demir yolları projesi için Uluslararası Finans Kuruluşu IFC ile 100 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı. IFC, Yapı Merkezi'nin Sahraaltı Afrika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de daha da büyümesine destek olmak için kredi imkanı sağladı.

Finansman paketi, Yapı Merkezi’ne Afrika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’deki mevcut ulaştırma altyapısı projelerinin vaktinde tamamlanmasını sağlamak ve şirketin bu pazarlarda büyümesini daha çok desteklemek için çalışma sermayesine yardımcı olacak.

Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da IFC Tarım, Sanayi ve Hizmet Sektörü Yatırım Direktörü Carsten Mueller, konu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Türkiye'deki önceliklerimizden biri, güçlü ve rekabetçi Türk şirketlerinin uluslararası ölçekte büyümelerini desteklemektir. Yapı Merkezi Afrika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’deki zorlu inşaat pazarlarına yatırım konusunda geçmişte yaptıklarıyla kendini kanıtlamış bir şirkettir. Bu tür sınır ötesi yatırımlar, özel sektör yatırımlarının arttırılmasının ve altyapı yatırımı açığının kapatılmasının önünü açacak.”


Geri Dön