25 / 04 / 2024

As Asya'dan Paşabahçe İçki Fabrikası'na 303 milyon TL teklif

As Asya'dan Paşabahçe İçki Fabrikası'na 303 milyon TL teklif

Tekel'e ait İstanbul Beykoz'daki eski Paşabahçe içki fabrikasının varlıklarının ihalesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 303 milyon 100 bin lira ile As Asya Şirketinden geldi



Tütün, Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketine (Tekel) ait İstanbul Beykoz'daki eski Paşabahçe içki fabrikasının varlıklarının ihalesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 303 milyon 100 bin lira ile As Asya Şirketinden geldi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında dün idarede yapılan İstanbul-Beykoz taşınmazına ilişkin nihai pazarlık görüşmelerine 4 firma katıldı. Pazarlık görüşmelerinde yapılan elemesiz turda en yüksek teklif, 190 milyon lira olarak belirlendi. Açık artırma 40 tur sürdü. Bu turların sonunda As Asya şirketi 303 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi verdi.
Referans

Basında yer alan diğer haberler

Emlakçı As Asya'dan Tekel'in Paşabahçe arazisine 303 milyon TL'lik sürpriz teklif

Tekel'e ait İstanbul Beykoz'daki eski Paşabahçe içki fabrikasının varlıklarının ihalesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 303 milyon 100 bin TL ile  Adana  ve Mersin'de emlakçılık faaliyeti gösteren As Asya şirketinden geldi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında idarede yapılan İstanbul-Beykoz taşınmazsına ilişkin nihai pazarlık görüşmelerine 4 firma katıldı. Pazarlık görüşmelerinde yapılan elemesiz turda en yüksek teklif, 190 milyon TL olarak belirlendi.

Büyükler ihaleden çekildi

İhalede iki elemeli yazılı tur yapılırken, bu turlarda sırasıyla Asfuroğlu-Kalyın-Özka Ortak Girişim Grubu ile Astay Gayrimenkul Ortak Girişim Grubu elendi.

Yazılı elemeli turların ardından komisyonca belirlenen 261 milyon TL başlangıç tutarı ve 100 bin TL artırım aralığı ile sözlü turlara geçildi. Açık artırma 40 tur sürdü. Bu turların sonunda As Asya Gayrimenkul Pazarlama İnşaat Taahhüt Otomotiv Oto Kiralama Turizm Kamuoyu Araştırmaları Reklam Hizmetleri ve Matbaacılık Dayanıklı Tüketim Mamulleri Gıda Maddeleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 303 milyon 100 bin TL ile en yüksek teklifi verdi. Bunun üzerine Hasan Sever İnşaat Müteahhitlik Taahhüt Ticaret Ltd. Şti. açık arttırmadan çekildi.

Vatan


Geri Dön