29 / 03 / 2024

Asansör kazalarında Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralardayız!

Asansör kazalarında Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralardayız!

Yılda ortalama 200 kazanın tespit edildiği ülkemizde, madencilik, inşaat gibi sektörlerde Avrupa ve Dünya genelinde ilk sıralarda yer alan ülkemiz maalesef asansör kazalarında da Avrupa ülkeleri arasında ilk sırayı almaktadır...




İSTANBUL Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, Türk Standartları Enstitüsü'nün 21 ilde yaptığı çalışma asansörlerin işletme ve bakımları üzerine önemle eğilmemiz gerektiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Avrupa'da ölümlü asansör kazalarının yüzde 7()'i Türkiye'de gerçekleşiyor. 


Yılda ortalama 200 kazanın tespit edildiği ülkemizde, bu kazaların yaklaşık yüzde 20 si can kaybı ile sonuçlanıyor. Madencilik, inşaat gibi sektörlerde Avrupa ve Dünya genelinde ilk sıralarda yer alan ülkemiz maalesef asansör kazalarında da Avrupa ülkeleri arasında ilk sırayı almaktadır. Avrupa'da ölümlü asansör kazalarının % 70 i Türkiye'de gerçekleşmektedir. Ortalama olarak yılda 200 kazanın tesbit edildiği ülkemizde bu kazaların yaklaşık % 20'si ölüm ile sonuçlanmaktadır.



Yeni Asya 


Geri Dön