26 / 04 / 2024

Asaş Group spor kompleksi projelerine başladı

Asaş Group spor kompleksi projelerine başladı

Asaş Group, sahibi Saffet Çerçi'nin yatırım merakı sayesinde diğer sektörlerde de adından söz ettirmeye başladı



 Filtrede sayılı firmalardan biri haline gelen Asaş, bu arada spor kompleksi projelerine başladı, tren üretimine girdi, su markası satın aldı. Asaş'ın gözü şimdi de enerjide.

En büyük tutkusu ticaret
Türkiye'deki otomobil üreticilerinin yüzde 70'inin filtre ihtiyacını karşılayan Asaş Filtre'nin temelleri 1972 yılında atıldıb Fakat şirketin dünyanın sayılı üreticilerinden biri haline gelmesi ve farklı sektörlerde de adından söz ettirmesi bugünkü sahibi Saffet Çerçi'nin çalışmalarıyla gerçekleşti. Ticareti bir tutku haline getiren, bu sebeple eğitimini yarım bırakan Saffet Çerçi önce Asaş Filtre'nin bayiliğini yapmaya başlamış, daha sonra da İskenderun'daki fabrikayı satın almış.

Sporda üçüncü şube yolda
Asaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Çerçi ticarete olan merakının kendisini farklı alanlara da yatırım yapmaya yönelttiğini söyledi.

Filtre bayiliğinin yanında yedek parça satmaya başladıklarını anlatan Çerçi, "1994 yılında Club Sporium yatırımlarına başladık. 5 bin metrekarelik alanlarda tesisler yapıyoruz. İstanbul Bostancı ve Akatlar'daki şubelerimize Ataşehir'i ekledik. Ataşehir'deki inşaat devam ediyor. Dünyanın sayılı spor tesislerinden biri olacak" diye konuştu.

Devlete tren yapacak
Saffet Çerçi, boşluk olduğunu gördüğü ve gelişmekte olan sektörlere yatırım yaptıklarını belirterek "Kazandığımız paralarla yine yatırım yapıyoruz" dedi. Hyundai ve Devlet Demiryolları ortaklığında Adapazarı'nda bir tren fabrikasına ortak olduklarını anlatan Saffet Çerçi şöyle konuştu: "İlk defa özel sektör devlet işbirliğiyle bir fabrika yaptık. Gelişmiş ülkelerde önce raylı sistemlere yatırım yapılıyor. Adapazarı'ndaki fabrikada iki yıl içinde 675 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz".
Posta


Geri Dön