28 / 03 / 2024

Aşçıoğlu Avrupa'ya açılıyor!

Aşçıoğlu Avrupa'ya açılıyor!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, firmanın yatırımlarından ve projelerinden bahsetti. Sektöre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aşçıoğlu, Londra, Almanya ve Romanya'da proje üreteceklerini açıkladı.



Türkiye'de Selenium ile lüks markalı konut kavramını getiren gruplardan Aşçıoğlu, bugün üçüncü kuşağın yönetimde aktif olmasıyla yönünü yurtdışma çevirmiş durumda. Yaklaşık iki yıl önce Dubai’nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden Deyaar ile ortaklık kuran Aşçıoğlu, kendi konut markası olan Selenium’u “Midtown Selenium by Deyaar” projesiyle Dubai’ye taşımıştı. Şu anda bu projenin yüzde 30'ü satılmış durumda. Yurt içindeki projeleri devam eden şirket, Londra, Almanya ve Romanya’da projeler geliştirmeyi planlıyor. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, özellikle Romanya’da ortakları Yılsan’ın tecrübelerinden yararlanacaklarını belirtiyor.

Fortune Dergisi'nde yer alan habere göre, yurtdışında Dubai örneğinde olduğu gibi yerel firmalarla birlikte çalışmalar yapmayı istediklerini söyleyen Aşçıoğlu, “İlk olarak Dubai ile yurtdışma açıldık. Oradaki işimiz referans oldu diyebiliriz” diyor. Bu arada Aşçıoğlu, Dubaili Deyaar ile Türkiye’de de proje geliştirilmeyi planlanıyor. Bunun ilk adımının da şirketin 2019’da başlayacağı İstanbul Beykoz’daki 564 bin metrekarelik arsada atılması düşünülüyor. Cenk Aşçıoğlu, “Beykoz’daki projemizde arsanın yüzde 6’sını konut için kullanacağız. Geri kalanı yeşil alan olacak. Yeniliklerle dolu bir proje olsun istiyoruz. Örneğin, geri dönüşüm özelliğinin ve teknolojik olmasını planlıyoruz” diyor. Aşçıoğlu’nun verdiği bilgilere göre, artık yüksek bina değil yatay binalar trendi başlamış.

ATAKÖY VE DUBAİ'NİN SATIŞLARI SÜRÜYOR

Şirketin Türkiye’de planladığı bir diğer yatırım ise Sarıyer'de. Yaklaşık 7 bin metrekarelik bir alanda düşünülen yatırıma yine 2019’da başlanılacak. Bodrum’da 15 bin metrekarelik bir arsaları bulunduğunu belirten Aşçıoğlu, burada ticari alan geliştirmeyi planladıklarını söylüyor. Cenk Aşçıoğlu, Ataköy’deki Selenium Retro 9 ve Dubai projesinin satışının ise devam ettiğini kaydediyor.

2017 yılında yüzde 7 büyüyerek 228 milyon TL ciro elde eden Aşçıoğlu’nun bu yıl ise ciro beklentisi 250 milyon TL. Sektörde yaşanan durgunlukla ilgili soruya ise Cenk Aşçıoğlu şu yanıtı veriyor: “Mevduat faizleri ve döviz artıyor. Bundan da gayrimenkul sektörü etkileniyor. Ayrıca, başarısız projeler de tüketicinin güvenini etkiledi. Bu konuda sektör olarak bizim özeleştiride bulunmamız gerekiyor. Teşviklerin sektöre etkisi oldu ancak, konut faizlerinin tekrar yükselmesi talebi etkiliyor.”

SEKTÖRE DİSİPLİN GETİRİLMELİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sektörün içinden Murat Kurumun gelmesini nasıl değerlendirdiği ile ilgili olarak da Aşçıoğlu, “Sektörün sorunlarını en iyi bilenlerden biri. Bu anlamda yeni hamleler yapacaktır” diyor. Tüketiciyi teşvik edecek adımların yanı sıra sektörü disipline edecek önlemlerin gelmesi gerektiğini ifade eden Cenk Aşçıoğlu şöyle devam ediyor: “Sektörde işi bilen de bilmeyen de bu işi yapıyor. Bu anlamda yurtdışında olduğu gibi derecelendirme getirilmeli. Yani, şirketler büyüklük ve tecrübelerine göre gruplandırılmak. Böylece, yarım kalan projelerin önüne geçilebilir.''


Geri Dön