19 / 04 / 2024

ASELSAN yeni fabrikasını Ürdün'de açtı!

ASELSAN yeni fabrikasını Ürdün'de açtı!

Türkiye ile Ürdün arasındaki iş birliğinin meyveleri alınmaya başlandı. ASELSAN ve King Abdullah II Design & Development Bureau Yatırım Grubu'nun ortaklaşa kurduğu fabrikanın açılışını Ürdün Kral'ı II. Abdullah yaptı.



Türkiye ile Ürdün arasındaki iş birliğinin meyveleri alınmaya başlandı. ASELSAN  ve King Abdullah II Design & Development Bureau Yatırım Grubu'nun ortaklaşa kurduğu fabrikanın açılışını Ürdün Kral'ı II. Abdullah yaptı. Ürdün silahlı kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmanlarının üretileceği fabrika, Amman'da Ürdün Kralı II.Abdullah, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Canpolat'ın katıldığı törenle açıldı. Ortadoğu pazarına yönelik cihaz ve sistemler üretecek olan  ve yüzde 51'i KIG ve yüzde 49'u ASELSAN'a ait olan fabrika  için 3 milyon Avro  yatırım yapıldı.   

Kral II. Abdullah fabrikanın açılış kurdelesini kestikten sonra fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Fabrikanın Genel Müdürü Nurfer Oğuz, teknoloji transferinin ASELSAN'dan yapıldığını belirterek, fabrikanın resmi açılışı olmadan 25.5 milyon dolar satış yapıldığını söyledi.  Oğuz, “Bu başlangıç 4-5 katı büyütmek hedef. Elektro optikte tasarım yapmak yakın gelecekte planlar. Kraliyet ailesi de büyük destek veriyor. Ürdün silahlı kuvvetlerinin kullanması çok önemli referans” dedi.  Fabrikada gece görüş ve termal görüş cihazlarının üretim ve test hatları, çevre koşulları laboratuvarı, ölçüm ve kalibrasyon laboratuvarı, malzeme depolama ve paketleme hattı bulunuyor. 2015'in ilk yarısında elektronik kart üretim ve test hattının da kurulması planlanıyor. Şirket bünyesinde, ilk aşamada monoküler gece görüş cihazları, gece görüş silah dürbünleri ve tanksavar termal nişangahları üretilmeye başlandı. Şirket ayrıca, Ürdün Silahlı Kuvvetleri'ne özel olarak tasarlanan ve dünyada eşi bulunmayan SAGER Termal Görüntüleme Sistemi üretimini gerçekleştirdi ve hatta ilk ihracat anlaşmasını da imzaladı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, Kazakistan ve Maleyza'da şirket açtıklarını, hedeflerinin Avrupa ve ABD pazarına girmek olduğunu ifade etti.


Buket Güven-Türkiye


Geri Dön