29 / 03 / 2024

Asgari ücret için şimdiye kadar görülmemiş dudak uçuklatan teklif!

Asgari ücret için şimdiye kadar görülmemiş dudak uçuklatan teklif!

Yeni asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplanacak. Milyonlarca çalışan yeni asgari ücreti merakla bekliyor. İstanbul’da HKP üyeleri, asgari ücretin en az 25 bin 400 lira olması talebiyle eylem yaptı.



Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamda. Asgari ücret komisyonu aralık ayında toplanarak yeni asgari ücrete karar verecek. Asgari ücret belirlenirken yıllık enflasyon verileri göz önünde bulundurulacak.

Asgari ücret ile ilgili beklentiler, tahminler ve rakamlar o kadar çok konuşuldu ki hiçbiri bugün dile getirilen rakam kadar şaşırtmadı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, önümüzdeki günlerde toplanacak asgari ücret komisyonunun toplantısı öncesi asgari ücret ile ilgili taleplerini açıklamak üzere Bakırköy Meydanı’nda bir araya geldi.

Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri, ellerinde pankartlar ve dövizler taşıyarak hayat pahalılığını protesto etti ve açıklama yaptı.

"HER 4 ÇOCUKTAN BİRİ AÇ"

HKP’liler adına basın açıklamasını HKP İstanbul İl Yöneticisi Deniz Bin yaptı. Deniz Bin açıklamasında, “Halkımız, pahalılık cehenneminde her gün biraz daha fazla yanıyor. Gıda fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Yetersiz beslenme nedeniyle çocuklarda gelişim bozuklukları artıyor. İğneden ipliğe her gün yeni zamlar geliyor. Kira artışı artık normal geliri olan bir vatandaşı bile çok zorluyor. Bu pahalılık cehenneminde vatandaşlar inim inim inliyor” ifadelerini kullandı.

HKP’li Deniz Bin, eylemin sonunda asgari ücret taleplerini de açıkladı. HKP’liler asgari ücretin en az 25 bin 400 lira olması gerektiğini ifade etti.


Geri Dön