25 / 04 / 2024

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret için flaş 10 bin TL önerisi geldi, işçiler dikkat

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret için flaş 10 bin TL önerisi geldi, işçiler dikkat

Asgari ücretin ne kadar olacağı tartışmaları devam ederken, asgari ücret hakkında bomba bir tahmin geldi. Gelin detaylara hep birlikte bakalım...



İKTİDAR KANADI NE DİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde asgari ücret hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "

Hazırlıkları tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla yürütülen 2023 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu AK Parti hükümetlerinin 21'inci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 5'inci bütçesidir. Bütçemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayalı şekilde hazırladık. Bu teklifi hazırlarken de bütçe disiplininden taviz vermedik. Enflasyon bütçe kaynaklı olsaydı bugün iflas etmiş bir Türkiye manzarası olurdu. Ne bugün ne bundan sonrası için bir tehditle karşı karşıyayız.

TÜRKİYE'YE DOĞAL GAZ DAĞITIM MERKEZİ

1999'u hatırlayın. Günde 6 kez devlet dairelerinin elektrikleri kesilirdi. Şu anda devlet dairelerinden böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda "Avrupa doğal gazı nereden temin edeceğiz" diye arayış içinde. Türkiye'nin böyle bir sorunu da yok. Türkiye doğal gazda da bir hat olacak. Son görüşmemizde Sayın Putin ile hemfikir olduk. Burada bir hat oluşturacağız, 'Avrupa doğal gazını Türkiye'den temin edebilir' dedi.

Her bütçemiz gibi 2023 teklifinde de çalışanından işverenine, esnafından çiftçisine tüm kesimleri koruyacak, yatırımları sürdürecek yaklaşımı esas aldık. Türkiye'nin önümüzdeki sene benzer tempoyu sürdürmesini sağlayacak bütçe hazırladık. Küresel ekonomik krizin ve artan resesyonun çıkaracağı sıkıntıların farkındayız. Kimi sektörlerde bunun etkilerini görmeye başladık. Reel sektörü daha fazla destekleyecek, 250 milyar doları aşan ihracatın daha yukarı çıkmasını sağlayacak bütçe hazırladık.

Turizmde 50 milyon turiste ve 40 milyar dolara giden bereketli bir sezon geçiriyoruz. Bunu daha ileri taşıyacak hazırlıkların içindeyiz. Bütçe açığını yüzde 3,5 hedefinin altında tutabileceğimiz anlaşılıyor. Ekonomimize kurulan tuzağı bozmuştuk. Yükselen enflasyon sebebiyle refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

Bundan sadece 15 yıl önce istihdam sayımızın 20 milyonun altında olduğunu göz önüne aldığımızda geldiğimiz yer daha iyi anlaşılacaktır. Ülkemizin ve milletimizin dinamizmi öylesine büyük ki herhangi bir yerdeki kaybı diğer yerden süratle telafi, edebiliyoruz. Turizmde 50 milyon turiste ve 40 milyar dolar turizm gelirine doğru giden bereketli bir sezon geçiriyoruz ve bunu daha da ileri götürecek hazırlıkların içindeyiz. Bütçe açığımızı yüzde 3.5 hedefinin altında tutabileceğimiz anlaşılıyor. Yükselen enflasyon sebebiyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yıl başında yeni bütçemizle birlikte daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Bütçemizde yeterli kaynağı ayırdık. Bu yılda bütçede Aslan payını eğitime ayırdık. Yatırımı, istihdamı, üretim, teşvik için reel sektöre sağlayacağımız desteklere de 145 milyar liradan fazla kaynak tahsis ediyoruz. Her kesime 2023 hedeflerimize uygun kaynakları ayırdığımız bir bütçe hazırladık.

 


Geri Dön