25 / 04 / 2024

Asgari ücret zammından sonra bir flaş gelişme daha

Asgari ücret zammından sonra bir flaş gelişme daha

Türkiye'de asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükseltildi. Zamdan sonra flaş bir gelişme daha yaşandı. Asgari ücretlerle birlikte işsizlik ödeneği gibi birçok kalemde de artış mecburi duruma geldi.



Türkiye'de milyonlarca kişinin beklediği yeni asgari ücret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan, asgari ücretin bundan sonra 5 bin 500 TL olarak uygulanacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı bu rakam sonrası başka alanlarda da flaş gelişmeler meydana geldi. 

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ARTTI

Yeni asgari ücretten etkilenen kalemlerin başında gelen işsizlik ödeneğinde sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. İşsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise asgari ücretin yüzde 80'i olarak hesaplandığından yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 2 bin 588 lira, en yükseği ise 5 bin 176 lira şeklinde olacak. Bu rakamlardan yüzde 0,00759 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön