26 / 04 / 2024

Asgari ücrete ara zam gelir mi? 2023'te asgari ücrete ikinci zam bombası! Şimdi göz atın! 

Asgari ücrete ara zam gelir mi? 2023'te asgari ücrete ikinci zam bombası! Şimdi göz atın! 

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Asgari ücrete ara zam gelir mi? 2023'te asgari ücrete ikinci zam bombası! Şimdi göz atın! 



Eski ekonomi bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, asgari ücrete ara zam konusuna ilişkin çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Fakat Işın Çelebi'den önce, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da konuyu değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammını duyurduğu açıklamasında "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" şeklinde konuştu. 

Asgari ücrete ara zam gelir mi? 2023 te asgari ücrete ikinci zam bombası! Şimdi göz atın! 

Bakan Vedat Bilgin ise asgari ücrete ara zam ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye’nin ekonomik gücünü gösterdik. Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" ifadelerini kullandı. 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücrette zam talebi olmadıklarına vurgu yaparak "Ondan sonraki ortama bakarız. Asgari Ücret Komisyonu'nda toplantıya katılmadık. Hatta bizi tenkit edenler var, 'gitseydin daha yüksek olabilir miydi' diye. Olabilirdi. Ama TÜRK-İŞ bir rakam söyledi, onun arkasında durdu" açıklamasında bulundu. Atalay, bunun ardından yapılacak bir şey olması halinde yapacaklarının da altını çizdi. 

Dünya Gazetesi'nden Özlem Ermiş Beyhan'ın aktardığına göre ise Prof. Dr. Işın Çelebi, asgari ücrete ara zam ile ilgili açıklamasında olumlu sinyal verdi. 

Asgari ücrete ara zam gelir mi? 2023'te asgari ücrete ikinci zam bombası! Şimdi göz atın!


Geri Dön