19 / 04 / 2024

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı! İşsizlik maaşı, stajyer ücretleri, sosyal yardımlar ne kadar olacak?

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı! İşsizlik maaşı, stajyer ücretleri, sosyal yardımlar ne kadar olacak?

Türkiye'de milyonlarca çalışanı alakadar eden asgari ücrete ara zam resmen açıklandı. Askeri ücrete yüzde 30 zam yapıldı. Yapılan zam yalnızca asgari ücretlileri değil herkesi etkileyecek! Ayrıca pek çok gelir ve ödeme kalemi değişecek. İşte onlardan bazıları...



Türkiye'de milyonlarca çalışanı alakadar eden asgari ücrete ara zam resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanları enflasyona karşı koruyabilmek için asgari ücrete 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 yapıldığını duyurdu! Asgari ücret yapılan yüzde 30 zam ile birlikte 5 bin 500 TL oldu.

Bayram öncesi nakit ihtiyacı olanlar dikkat! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank resmen tek tek açıkladı! İşçi başına devletin işverenlere 10 TL destek verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yapılan zam ile beraber memur maaşlarının da gelir vergisi nedeni ile 300 TL yükseleceğini söyledi.

İşte diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön