19 / 04 / 2024

Asgari ücretle konut kredisi alabilir miyim?

Asgari ücretle konut kredisi alabilir miyim?

Bir ev beğendiğinizi konut kredisi kullanarak almak istediğinizi ancak gelirinizin yalnız asgari ücret olduğunu düşünelim. "Asgari ücretle konut kredisi alabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..



Asgari ücretle konut kredisi alabilir miyim?

Konut kredisi, düzenli geliri olan ve kredi skoru kötü olmayan kimseler tarafından kullanılabiliyor. Kredi için öncelikle aylık maaşının konut kredisini kullanabilir düzeyde olması gerekiyor. 


Kredi kullandırma aşamasında kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Peki, bir ev beğendiğinizi konut kredisi kullanarak almak istediğinizi ancak gelirinizin yalnız asgari ücret olduğunu düşünelim. "Asgari ücretle konut kredisi alabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Aylık kazancınızın asgari ücret olması halinde bankadan kullanabileceğiniz konut kredisinin aylık taksitlerinin toplam kazancınızın yarısını geçmemesi gerekiyor. 


Ayrıca, kullanılacak konut kredisi miktarını düşük olması faydalı oluyor. Çünkü miktar ne kadar düşük olursa, kredi taksitleri de o kadar düşük olacağı için kredinin onaylanma ihtimali de güçleniyor.


Bankalar, aylık gelirin belli bir seviyenin altında olması durumunda; farklı bir gayrimenkul ipoteği ya da kefil talep edebiliyor. 


Emekliyim konut kredisi alabilir miyim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön